Meny Stäng

Sommar i Stockholm – 10 favoritplatser att hänga på

Nu är det verkligen sommar i Stockholm! Om man befinner sig i stan och inte (som jag) måste vara instängd på ett kontor, är detta ett perfekt tillfälle att hitta nya favoritplatser att hänga på. Här är tio platser i Stockholm som vi tycker är extra härliga på sommaren. Vilka är dina favoritställen om sommaren i vår huvudstad?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

10 favoritplatser för en sommar i Stockholm

Vi listar tio favoritplatser att hänga på under en sommar i Stockholm, helt utan inbördes ordning. Självklart finns det också många andra smultronställen i vår fina huvudstad. Dela gärna med dig av dina bästa tips i kommentarsfältet!

1. Djurgården

Djurgården bjuder både på vackra naturområden och charmiga gamla hus i Djurgårdsstaden. På Djurgården finns förstås också kända museer och trevliga restauranger. Vill man uppleva en lugn oas kan man promenera vidare till Beckholmen – en liten holme med små röda stugor mitt i stan.

Sommar i Stockholm: Djurgårdsbron

2. Stora skuggan

Stora Skuggan är ett historiskt område i Nationalstadsparken på Norra Djurgården i Stockholm. Här finns stora grönområden, flera kulturhistoriska hus, en 4H-gård med bondgårdsdjur och några restauranger som ligger fint i grönskan. Svårt att tro att man befinner sig i storstan!

Sommar i Stockholm: Stora skuggan

3. Skeppsholmen

Det är fantastiskt trevligt att promenera runt på Skeppsholmen när det är sommar i Stockholm, och titta på alla fartyg som ligger här. Alla båtarna har sin egen personlighet! Här finns också flera museer, som Moderna museet och Östasiatiska museet.

Sommar i Stockholm: Skeppsholmen båtar

4. Gamla Stan

Det är ju svårt att inte tycka om Gamla stan, med alla gamla torg och historiska kvarter. Hit kan man definitivt komma för att hänga på caféer och restauranger. Eller varför inte gå en stadsvandring? Vi gick på en stadsvandring en gång då vi fick lära oss allt om bordellmammor och bödlar.

Gamla stan i Stockholm

5. Östermalm

Att promenera längs Strandvägen är ju lika fint varje sommar i Stockholm, med de pampiga husen på ena sidan och alla små färjor på andra. Härifrån kan man ta båtturer ut i skärgården, eller kanske spårvagnen ut på Djurgården. Om man gillar historia kan det också vara intressant med en stadsvandring här.

Sommar i Stockholm

6. Medborgarplatsen

Medborgarplatsen, eller Medis som platsen ju kallas, lever verkligen upp på sommaren med alla sina uteserveringar som öppnar upp över stora delar av torget. En öl i solen här är inte fel, medan man njuter av den avslappnade stämningen som kännetecknar hela Söder. (Du får blunda bort den grå höstbilden och föreställa dig sommar!)

Medborgarplatsen

7. Hornsbergs strand

Hornsbergs strand ligger på Kungsholmen, mitt emot marinan där vi bor. Här finns en fin strandpromenad kantad av utegym, grillplatser och badbryggor. Varma dagar blir det snabbt fullt av soldyrkande människor i gräset, längs bryggorna och på restaurangerna.

Hornsbergs strand Kungsholmen

8. Karlbergssjön

Ett annat område som ligger nära oss är området runt Karlbergskanalen och Karlbergssjön. Här kan man promenera längs med vattnet och båtarna, koloniträdgårdarna och förstås, Karlbergs slott. Många solar också i gräset, köper glass på populära Fryst eller hyr stand up paddle board.

Sommar i Stockholm: Karlbergssjön

9. Pampas marina

Vi får förstås inte heller glömma att nämna vårt eget favorithäng i den här stan, alltså marinan där vi njuter av sommarvädret i vår husbåt! Varma sommardagar pinnar båtarna ut och in i marinan och det blir snabbt fullt på restaurang K4:s uteservering.

WIFI.se
Sommar i Stockholm

10. Vaxholm

Om man vill göra en liten utflykt från de mest centrala delarna av Stockholm är det inte fel att ta en tur till Vaxholm! Detta är en riktigt sommaridyll med charmiga hus, trevliga uteserveringar och möjligheter till sol och bad. Sommar i Stockholm när det är som bäst!

Vaxholm

Sommar i Stockholm – var hänger du helst?

Vilka är dina favoritplatser för att hänga på under en sommar i Stockholm? Tipsa oss gärna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev