Meny Stäng

Höstweekend i Stockholm – våra bästa tips

Annons

Funderar du på en höstweekend i Stockholm? Som resebloggare är det lätt att bli hemmablind och glömma bort att tipsa om sin egen stad. Idag tänkte vi passa på att bjuda på några av våra tips om Stockholm. För hit ska du väl!? Och så vill vi förstås gärna höra dina bästa tips om vår huvudstad!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Höstweekend i Stockholm?

Det finns förstås mycket att se och göra under en höstweekend i Stockholm. Vi har inte ambitionen att bjuda på en stor guide, men här kommer några tips från oss!

Mysiga områden

Det finns många fina områden i Stockholm. Om man kommer som turist ska man förstås se Gamla stan. Har man tur med vädret är det också fint att promenera runt på Djurgården, där man för övrigt hittar många trevliga museer. Det är också fint att strosa längs Strandvägen på Östermalm eller kanske på Söders höjder på Södermalm.

Höstweekend i Stockholm: Djurgården

Natur och parker

Det finns många naturområden i Stockholmsområdet som man kan besöka. Om man stannar inne i storstan kan man istället hitta till någon av alla parker. Vi har till exempel nyligen hittat till Karlbergs slottspark, där vi gillar att promenera. Att promenera i en kyrkogård kan kanske förefalla lite udda, men Skogskyrkogården är både vacker och ett Unescoarv.

Höstweekend i Stockholm: Skogskyrkogården

Intressanta stadsvandringar

Att gå stadsvandringar kan vara intressant, även om man är från Stockholm. Vi har provat stadsvandringar med OurWay Tours, både standsvandring i Gamla stan (med tema Puss & Snusk!) och stadsvandring på Östermalm (med tema Från Lort till Lyx). Väldigt intressant och underhållande!

Stadsvandring i Stockholm

Upplevelser på vatten

Vissa båtturer går bara på sommarhalvåret, men andra går en stor del av hösten. Vi tog en gång en klassisk båtsightseeing som kallas Under Stockholms broar med Strömma, och den går i år fram till den 3 november. Man kan också ta båt ut till fina Vaxholm.

Båt till Vaxholm

Bra restauranger

Vi går ut och äter på restaurang alldeles för sällan för att kunna ge några riktigt bra restaurangtips, men vi var väldigt imponerade av restaurang Palett på Odenplan. Om man är sugen på riktig svensk husmanskost i en historisk ölhall är det också alltid kul att besöka Kvarnen vid Medborgarplatsen.

Höstweekend i Stockholm: Palett

Trevliga caféer

Vi hinner sällan fika, men vill man uppleva ett riktigt klassiskt cafe i Stockholm så är Vete-Katten aldrig fel. Mysigt under en kulen höstweekend i Stockholm!

Höstweekend i Stockholm: Vete-katten bakelser

Sköna barer

Vi hänger inte så ofta på barer längre, men när vi väl gör det har vi upptäckt att hotellbarer ofta har en avslappnad och skön stämning. En favorit är baren på Haymarket på Hötorget.

Höstweekend i Stockholm: Haymarket

Spännande museer

Stockholm är en av de mest museitäta städerna i världen. Det finns med andra ord gott om museer att välja på. Vi kan slå ett slag för Hallwylska palatset (för dig som vill stiga rakt in i en exklusiv sekelskiftesvåning), Tidö Collection of Toys and Comics (för dig som vill minnas gamla tiders leksaker) och Vikingaliv (för dig som vill fundera över hur livet tedde sig på vikingatiden).

Höstweekend i Stockholm: Vikingaliv

Imponerande slott

Gillar du slott så finns det flera att välja på i och runt Stockholm. Man kan naturligtvis kolla in Kungliga slottet, och det är också fint att göra en utflykt till Drottningholms slott.

Drottningholm Freedomtravel

Aktuella evenemang

Det händer förstås alltid någonting i Stockholm. Det är snart Halloween och då vankas bland annat Halloween på Gröna Lund. Fler aktuella event och evenemang för en höstweekend i Stockholm hittar du på Visit Stockholm.

Halloween

Rolig shopping

Om du vill hitta många butiker på en gång kan du med fördel ta dig till Mall of Scandinavia i Solna. Här finns extremt många butiker, och när man tröttnar på att handla kan man roa sig med allt från sushi på rullband till bio eller biljard.

För dig som letar efter lite extra snygga herrkläder (kanske till julklapp?) kan vi också tipsa om vår favoritbutik Taracci på Tegnérgatan. Vill du hellre shoppa mat? Kolla in Hötorgshallen!

Feyo Taracci

Avslappnande spa och bad

Varför inte unna sig lite avkoppling på spa eller bad? Centralt i Stockholm ligger de klassiska badhusen Centralbadet och Sturebadet. Båda erbjuder bad i vackra miljöer, och dessutom möjlighet till olika behandlingar.

Höstweekend i Stockholm: Turkiska badet på Sturebadet

Annorlunda aktiviteter

Vill du göra någonting annorlunda under din weekend i Stockholm? Varför inte ta en tur med amfibiebussen Ocean Bus?

Ocean bus Sverige

Hotell för en höstweekend i Stockholm

Vi brukar (kanske av naturliga skäl?) aldrig bo på hotell i Stockholm. Vi gillar dock stämningar på Scandic Haymarket på Hötorget och på det avslappnade Downtown Camper på Brunkebergs torg.

Haymarket

Campingar och ställplatser för en höstweekend i Stockholm

Reser du med husbil? Här är några campingar och ställplatser som har öppet året runt:

  • Tantolundens husbilscamping, Ringvägen 24, Stockholm
  • Ställplats Stockholm, Flaten Skogsväg 30, Skarpnäck
  • Ängby camping, Blackebergsvägen, Bromma

Fler tips inför en höstweekend i Stockholm?

Har du fler tips till den som vill spendera en helg i Stockholm nu i höst? Berätta gärna!

Höstweekend i Stockholm:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev