Meny Stäng

Husbilshelg i Gävle

Vad bra ni var på att gissa! Visst har vi åkt iväg på en husbilshelg i Gävle! Vi letade först upp en plats vid kanalen som är särskilt aviserad för husbilar, men där var fullt, så det blev en parkering mitt i stan istället … Men det gick bra det också!

“Citycamping” i Gävle

Ställplatsen i Gävle ligger centralt och bra vid en å, men det finns bara två platser. Inte så konstigt kanske att det var fullt … Eftersom vi planerat att “göra stan” ville vi ju stå centralt, så det fick bli en parkering mitt i centrum. Här stod vi perfekt, med nära till allt. Och här gjorde vi i ordning vår fredagsmiddag: fiskgratäng med färska räkor.

Laga mat i husbil

Fiskgratäng

Valborgsfirande

Samtidigt som vi åt kunde vi sitta och kika ut på alla Gävlebor som var på väg ut för att fira Valborgsmässoafton, eller som cruisade förbi i sina bilar … Sedan var det dags för oss att ta en titt på stans uteliv. Vi gick först till utestället “Goya” och därefter till “Harrys”.

En kille vi pratade med frågade vad vi gjorde i Gävle och vi sa att vi var här i stan med vår husbil. “Jaha, är det så 08:or gör när de campar?” frågade han. Ja haha, så är det tydligen …

Raggarbil

En av alla bilar som cruisade förbi …

Gävle

Helena utanför Goya i Gävle