Meny Stäng

Backpacker eller Suitcaser? – Vilka är FREEDOMtravel?

Under den senaste tiden har en ny reselista gått riktigt het bland Sveriges resebloggare, och bland andra bloggare också: Backpacker eller suitcaser – vem är du när du reser? Vi har sugit lite på karamellen, men nu hänger vi på!

Vem är du när du reser? – en lista om resenärstyper

Annika, med bloggen Resfredag, påtade ihop den här listan efter att hennes son frågade om hon kunde dyka, och hon försökte förklara att hon inte gör det eftersom hon är ”en sådan typ som smyger i vattnet från badstegen”. Vi tackar Annika för denna roliga lista, och hänger på med våra svar. Nu kan du lära känna oss lite bättre som resenärer!

1. Dyka i från poolkanten eller smyga i från badstegen?

Helena: Det är utan tvekan smyga i från badstegen som gäller. För att det ska bli något bad krävs dessutom att vattnet är helt stilla och att det inte finns några barn i närheten (de kan nämligen skvätta vatten). Jag vet, badkrukornas badkruka!

Peter: Här kan det bli ett dyk eller två ibland!

Italien, Sardinien, Cala Gonone

2.  Backpacker eller “suitcaser”?

FREEDOMtravel: En ”suitcaser” är enligt Annika en person som reser med ”kläderna prydligt packade i resväskor på hjul och har alla boenden och utflykter bokade i förväg”. Vi reste nyligen runt hela Sri Lanka med varsin kabinväska och varsin liten ryggsäck, utan att ha några boenden eller utflykter bokade i förväg. Hmm, är vi då fortfarande backpackers … kabinväskan till trots?

3. Packa kvällen före eller packa i god tid?

FREEDOMtravel: Kvällen före … det är väl i ganska god tid?

Packning

4. Sladda in på tågstationen /flygplatsen precis på håret eller vara där 1 timme innan deadline?

Helena: Gärna i god tid – det värsta som finns är ju att stå still i en långsam kö i säkerhetskontrollen och behöva tränga sig för att planet lyfter om en kvart.

Peter: Det är ju tråkigt att hänga på en flygplats, så varför vara där tidigare än nödvändigt? Det enda som är jobbigt med att vara sen är att Helena blir stressad …

5. Paketresor eller sy ihop själv?

FREEDOMtravel: Sy ihop själv förstås, det är ju halva glädjen! De enda ”paketresorna” vi åker på är enstaka pressresor, vilket oftast är väldigt roligt men också väldigt ”pressat” när det gäller tiden. Det är därför det heter pressresor kanske? Nåväl, sy ihop själv är kul!

Reseplanering

6.  Foodie eller naturjunkie?

FREEDOMtravel: Hur kan man ställa dessa två saker emot varandra? Vi älskar god mat och tycker att lokala smakupplevelser är en stor del av en resa. Men vad är å andra sidan en resa utan vackra stränder, dramatiska berg eller vilda djur? Nej, detta går inte att svara på …

7.  Skidsemester eller sandstränder?

FREEDOMtravel: Vi gillar skidsemester, men vi får ändå svara sandstränder på denna. Vad är bättre än en härlig strand och ett kristallklart blått hav?

Korsika

8.  Återkommande favoriter eller nya destinationer varje gång?

FREEDOMtravel: Nya destinationer varje gång förstås! Vi återkommer gärna till samma land gång på gång, men vi vill utforska och hitta nya smultronställen. Nyfikenheten på nya platser är lite för stor helt enkelt!

9.  Roadtrip eller tågresa?

FREEDOMtravel: Att resa med tåg är ju underbart, och resan med transsibiriska järnvägen är en av våra bästa resor någonsin. Men nej, ingenting slår ju husbilen! Varje gång vi sätter oss i husbilen känner vi att detta är det absolut bästa sättet att resa. Frihetskänslan är enorm. Man kan rulla dit man vill, och man har köket och sängen med sig … Fantastiskt!

Husbil Freedom

10.  Systemkamera eller mobilkamera?

Helena: Systemkamera! Alla försök att fota med mobilkameran slutar med suddiga och mörka bilder, så systemkameran får hänga med.

Peter: Mobilkameran är perfekt för att filma.

11.  Morgonmänniska eller kvällsmänniska?

Helena: Morgonmänniska! Klockan 06:00 på morgonen är effektiviteten som bäst och det produceras blogginlägg efter blogginlägg … När Peter till slut vaknar, grusig i ögonen, förstår han ingenting av alla idéer som kastas över honom.

Peter: Kvällsmänniska! De sista timmarna på kvällen går arbetet vid datorn på högvarv och precis innan det är dags att sova strömmar det konstruktiva idéer. Tyvärr är den andra halvan av FREEDOMtravel inte riktigt mottaglig då …

Göra en egen e-bok

12.  Spanien eller Italien?

FREEDOMtravel: De flesta verkar svara Italien på den här frågan, så vi får väl jämna ut fördelningen lite och svara Spanien. Vi gillar de härliga spanska städerna, som Sevilla, Tarragona och Valencia. Dessutom måste vi säga (även om många säkert blir upprörda nu) att vi tycker att maten är godare i Spanien än i Italien.

13.  Läsk eller vin?

FREEDOMtravel: Den ursprungliga frågan var ”läsk eller alkohol?”men det låter ju som att fråga om man gillar ”äpplen eller protein”, så vi ändrade frågan till ”läsk eller vin”. Vi gillar inte läsk, men vi gillar vin, så svaret är enkelt. Vin bjuder på så många olika smakupplevelser, inte minst i kombination med olika maträtter förstås.

14.  Äkta böcker eller ljudbok?

FREEDOMtravel: Vi provade ljudbok en gång, men vi kom inte in i den … så ”äkta” får bli svaret, i alla fall än så länge. 

Peter läser

Vilken restyp är du? Svara gärna i en kommentar, eller skriv svaren i ett eget inlägg om du har en blogg … om du inte hunnit göra det redan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev