Meny Stäng

The CocoLoco Experience – festkryssning med Viking Line

Annons

I fredags gav vi oss av på festkryssning med Viking Line, för att testa deras nya koncept ”The CocoLoco Experience” på Viking Cinderella. Vi upplevde en ovanligt bra kryssning med fantastisk mat och skönt häng i spa-avdelningen. Men vi börjar med att berätta om festandet, och den där cocoloco-upplevelsen … vad det nu är?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Festkryssning med Viking Line

Vi var under fredag-lördag medbjudna som press, för att testa det nya konceptet ”The CocoLoco Experience” – en festkryssning med Viking Line. Nu är det förstås valfritt hur mycket man vill festa. På lördagsförmiddagen träffade vi ett gäng kommunalpolitiker som haft konferens ombord på färjan och som sa ”Vaddå CocoLoco Experience?” och sedan ”Jaha, vi var aldrig inne i nattklubben”.

Med andra ord kan man festa eller inte festa, men för den som vill så händer en hel del i nattklubben ombord på Viking Cinderella, på fredagarna och lördagarna framöver.

festkryssning på Viking Line

The CocoLoco Experience

Så, vad är då ”The CocoLoco Experience”? Viking Line vill förstås förnya sig och hitta nya sätt att underhålla, och har därför försökt tänka lite utanför boxen. Det som är kul med The CocoLoco Experience är att underhållningen sker i nattklubben, både framför och runt publiken, samtidigt som publiken dansar. Det är live-uppträdanden med dans, blandat med rök, ballonger och laserkanoner.

The CocoLoco Experience
Artister
Dansgolv

Det som var coolast att se var nog luftakrobatiken, som skedde både över scen och över publiken samtidigt som publiken dansade.

Vad tyckte vi?

Vi gillade verkligen att ”The CocoLoco Experience” är något som händer i nattklubben samtidigt som människor festar och dansar. Det blir en helhetsupplevelse istället för att man stelt ska titta på en show innan man själv går och dansar. Samtidigt kändes det som att de kanske skulle behöva ta det hela ett steg till.

Även om showen mestadels var bra så blev det konstiga pauser emellan till exempel showen och kvällens andra artister, då scengolvet skulle städas och de dansande människorna skulle avlägsnas. Här blev man tvungen att lyssna på klassiskt stela färje-utrop som kan få vilken festande människa som helst att tappa styrfart. Så … här önskar vi lite bättring!

Städa dansgolv

Artister ombord

Förutom att man bjuds på ”The CocoLoco Experience” så finns alltid olika artister med på kryssningarna på fredagar och lördagar. I fredags var det Lina Hedlund och Andreas Lundstedt, som båda tidigare varit med i Alcazar. Under våren blir det en massa olika artister, och du kan kolla in kommande artister och band hos Viking Line. Till exempel kommer Moneybrother, Mando Diao och Hoffmaestro senare i vår.

The CocoLoco Experience

Lina Hedlund

Lina Hedlund är framför allt känd för att ha sjungit med gruppen Alcazar under många år. De har nu lagt ner som grupp, men Lina är istället aktuell som soloartist i Melodifestivalen 2019. Och förstås, på festkryssning med Viking Line i fredags!

Lina Hedlund
Lina hedlund Viking Line

Andreas Lundstedt

Andreas Lundstedt är känd från precis samma grupp, och uppträdde direkt efter Lina. Här ökade trycket på dansgolvet, riktigt bra stämning!

Andreas Lundstedt
Andreas Lundstedt Vikingline
Andreas Lundstedt Cinderella

Fler nyheter – mat och spa

Viking Line lanserar flera nyheter på Viking Cinderella just nu, och det handlar om mycket mer än fest. Vi fick bland annat prova Svenska Kocklandslagets vinnarmeny från VM i Luxemburg (!), och det var verkligen grymt gott! Anledningen till att vi fick smaka den här maten är att Viking Line faktiskt kommer att lansera den här menyn lite senare i vår. Vi kommer självklart snart berätta mer! Men även om man äter buffén så är också den komponerad av kocklandslaget.

En annan nyhet ombord på Viking Cinderella är att spa-avdelningen fräschat upp och bytt till ett nytt märke, nämligen den tyska vårdserien BABOR. Vi provade både bubbelbadet och en av de nya behandlingarna. Härligt!

Summa summarum, man kan åka på en rejäl festkryssning med Viking Line om man vill, men om man föredrar spa och god mat så går det också bra. Själva är vi nöjda med en riktigt varierad och skön kryssning. Och om du undrar hur det gick med Peters sluta röka-projekt så kan vi meddela att det gick väldigt bra. Han lyckades till och med inspirera andra i rökrummet att byta till e-cigarett, utan nikotin.

festkryssning med Viking Line
Peter trivs i vår hytt på Viking Cinderella och firar med bubbel

Fakta om CocoLoco Experience

  • Var? The CocoLoco Experience arrangeras på fartyget Viking Cinderella, under dygnskryssningar mellan Stockholm och Mariehamn på Åland. Fartyget avgår från Stadsgården i Stockholm.
  • När? Fredagar och lördagar under våren 2019.
  • Ta sig hit? Tunnelbana till Slussen i Stockholm och därefter buss en hållplats, till Londonviadukten. Om du bor på annan ort har Viking Line bussar som trafikerar drygt 60 orter i Sverige.
  • Pris? Priset beror på vilken hytt man bokar, och varierar också med avresedag. Prisexempel som anges på Viking Lines webbsida: 375 kronor/person, vilket inkluderar del i insideshytt.
  • Läs mer: Viking Lines webbsida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev