Meny Stäng

Snöoväder i Stockholm – och en lutande husbåt

Vilket snöoväder i Stockholm! På söndagsmorgonen vaknade vi upp i en värld som lutade, innanför fönsterrutor som var totalt igenmurade av snö. Vad hade hänt med världen där utanför egentligen?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Snöoväder i Stockholm

Det började snöa redan i fredags, när vi gav oss av mot festkryssningen med Viking Line. Natten mellan lördagen och söndagen föll stora mängder snö i Stockholm. Snön var blöt och kom infarande på snedden, vilket skapade drivor och snö på de mest oväntade ställen.

Utsikt mot Hornsbergs strand
Snö i Pampas

Kanske var det tur att det var söndag, och inte så många människor som skulle till jobbet i arla morgonstund. Vägarna blev förstås igensnöade och tågen stod stilla både här och där. Så som det blir när det är snöoväder i Stockholm!

is i vatten
båtar vinter

En lutande husbåt

Själva vaknade vi på morgonen upp i en lutande husbåt. Blötsnön hade virvlat in med nordanvinden och lagt sig ojämnt på båtens tak, med resultat att vi lutade mot söder. Skulle vi gå upp och skotta taket? Nej, det var inte lockande på morgonen, och snön ligger ju oftast bara några dagar i Stockholmstrakten.

Kanske skulle vi stå ut att bo i lutning i några dagar? Det enda som händer är att vattnet i duschen får svårare att träffa golvbrunnen, och att alla ägg hamnar i samma ände av stekpannan när man försöker steka dem … Vi kör helt enkelt med scrambled eggs!

snöoväder i Stockholm
snöig husbåt
Freedom

Skotta fram bilen

Mitt på dagen i söndags var vi bjudna på lunch hos min (Helenas) mamma. Att skotta fram bilen var ett projekt kan vi säga, särskilt eftersom vi inte har någon snöskyffel. Nåja, vi kom iväg!

Även på måndagen var det snökaos, och många kom för sent till jobbet på grund av försenade pendeltåg och stillastående bussar. Sådana dagar är man glad att man promenerar till jobbet, och inte behöver ta hänsyn till kommunaltrafiken.

Såhär kan det vara när det är snöoväder i Stockholm! Har du haft snöoväder där du bor?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev