Meny Stäng

Snökaos i Stockholm – och i vår marina

Annons

Igår visade jag bilder på vår husbåt med ett lätt snötäcke och skrev om hur det är att bo i husbåt på vintern. Sedan kom ju den riktiga vintern och slog till, med snökaos i Stockholm. Vi vaknade av att husbåten låg snett i vattnet och det var faktiskt ganska skönt att få något annat att tänka på än, ja ni vet … det där valet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att vakna upp i en sned husbåt

“Varför ligger vi snett?”, undrade vi medan vi (lätt lutande) började laga frukost igår morse. Det blåste inte, utan var tämligen vindstilla. Naturligtvis var det snön! Det var ju inte lite snö som kommit under natten och antagligen blåste det medan det snöade för all den blöta snön la sig på ena halvan av båten, och vatten är ju som bekant tungt.

Jag brukar säga att vi slipper skotta här, och det stämmer ju när det gäller bryggorna. Men igår fick Peter faktiskt skotta båten fyra gånger. Han var till och med uppe på taket och skottade …

Vår husbåt i vintervädret
Vår husbåt i vintervädret

Att försöka ta sig till och från jobbet

Nästa utmaning för mig handlade förstås om att ta mig till och från jobbet, ett inte alldeles enkelt projekt. På morgonen väntade jag 40 minuter på bussen, men sedan kom den faktiskt. När jag skulle hem var det värre. “No buses”, ropade en tjej när jag lite hoppfullt ställde mig på busshållplatsen. Bara att börja gå alltså.

Fågelvägen är det inte alls långt mellan KI och Pampas marina, men på grund av järnvägar och annat strul blir det en ganska bökig omväg. Igår gick den vägen dessutom tidvis genom hög snö, och med en konstant vy över bilar som fastnade, tåg som stod stilla och lastbilar som slirade i korsningarna.

På väg till jobbet på morgonen
På väg till jobbet på morgonen
Ingen som vill sitta på Sjökrogens uteservering just nu ...
Ingen som vill sitta på Sjökrogens uteservering just nu …

Livligt på gatorna och i marinan

Lustigt nog kändes det livligare än vanligt ute igår. Det var fullt av människor som promenerade och alla pratade med varandra. Jag gjorde sällskap med en tjej en bit, när vi båda fastnat framför en tågövergång med ett stillastående tåg.

När jag kom ner till marinan och vår brygga var det fullt liv. En av aquavillorna spelade musik på hög volym och överallt stod folk och skottade – på tak och på däck. Jag kom i samspråk med flera grannar och som vanligt tog det en stund innan jag kom in … Var du också ute i snökaoset igår? Hur var din dag?

På vägen hem träffar man förstås grannar som skottar och vill prata
På vägen hem träffar man förstås grannar som skottar och vill prata
Fin båt, men kanske inte rätt väder för en båttur?
Fin båt, men kanske inte rätt årstid för en båttur?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev