Meny Stäng

Happy Friday: Här är mitt liv. Del 7

Annons

Ok, nu kör vi! Peter vid tangentbordet och vi fortsätter med nya tider. I innebandylaget hade vi stora planer för Kallhäll IF så varför inte utöka. Vi tränade 2 dagar i veckan och vi spelade i tre serier varje helg, och en av serierna var mot vuxna och det här gänget var bara 16 år, men dom ska härdas.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi åkte som galningar mellan matcherna och det tog enormt mycket tid men vi fostrade 20 stycken galna tonåringar i förorten som ville slå sönder allt som dom kom åt. Vi var på turneringar och spelade t.o.m final mot Falun ena året, så det gick väldigt bra. För några år sen fick jag höra från några i laget att jag hade varit en mentor för dem för att klara sig i livet, och oj vad det värmde, det värmde mer än vad många kan ana.

Vindarna vänder

Helena 2003
Helena 2003

Under tiden ville inte min son Robin bo hos mig längre för han trivdes inte hos oss och det tog hårt. Han tränade och spelade i laget men det var för att träffa mig. Kärleken med min fru hade runnit ut i åtaganden och jag visste inte vad kärlek betydde längre. Jag lever på känslor och jag behöver det, MASSOR AV DET och kärleken kom som ett brev på posten.

Vi hade en hel del fester i vårt radhus och en dag kom en tjej som hette Helena till oss och festade, och vilken trevlig tjej tänkte jag men inget mer och vardagen gick vidare. Under året blev det fester då och då i vårt hem, och den här tjejen dök upp ibland och helt plötsligt kunde jag inte få henne ur mitt huvud. Jag var 43 år och hade fastnat i att vara pappa och alla dagar såg likadana ut. Min fru var nöjd med det men jag vill ha ut mycket mer av livet.

Helena

Den här tjejen Helena satte sig i mitt huvud. Jag vet inte om det var lukten,

känslan i magen eller vad som hände men jag MÅSTE träffa henne igen. Till en fest bjöd jag in henne personligen och det kändes som jag var 14 år igen. Rädd, handsvettningar, kan inte sova, haha, och jag behövde också  tala om allt jag är bra på, som en jäkla försäljare. HERREGUD jag kommer att göra bort mig totalt.

Helena hade allt som jag ville en tjej skulle ha och hon var bara WOW. Vi skapade en halvtimme mitt i natten ensamma och jag förklarade vad jag kände Och hon kände desamma och vilken lättnad. NYÅRSSMÄLLARE, champagne, nää skit i champagnen, LOVE, yes LOVE, peace and FREEDOM, finally FREEDOM. Efter 12 år kom ett vägskäl och jag gick min väg mot framtiden.

Nya tider

Helena och jag blev väldigt kära i varandra så det fanns ingen återvändo. Efter att ha talat med min fru om skilsmässa och allt jobbigt som kom till, flyttade jag efter 3 väldigt tunga månader. Övertalningsförsök, förföringstaktik, gråt, bråk, barnen som blev upp och ner, vänner och familj som hatade mig varje dag för mina handlingar.

Jag vet att jag sårade väldigt många personer men jag kunde inte leva 40 år till för att behaga andra. Med all erfarenhet som jag hade i ryggsäcken genom livet, så visste jag på något sätt att Helena var den rätta, eller vi visste. Helenas vänner sa till henne att Peter kommer att backa när trycket kommer, men hon visste att det gör han inte. Jag tog min stereo och mina kläder och flyttade. Jag hade mina 2 söner, och Helena hade en etta på St:Eriksplan i Stockholm på 22 kvm och två tamråttor, TOPP! Vad gör vi nu?

Sebastian & Samuel
Sebastian & Samuel

Framtid

Vi hyrde en trea i andrahand i Sundbyberg på ett halvår, och det var den tiden vi hade på oss att förändra situationen. Min minsta son Billie som var 7 år kom redan andra dagen till oss och hade sina synpunkter.

Sängen som fanns i lägenheten till oss vuxna var en 120 bred säng och det tyckte han inte om, för vi låg ju nästan på varandra. Sådant får ju bara min pappa och min mamma göra. Vi åkte alla tre till IKEA och köpte en stor dubbelsäng och då tyckte han att det var ok, CHECK!

Helena och Billie
Helena och Billie

Att skiljas är tufft för barn och självklart hade vi en hel del problem i övergången, men Helena var fantastisk med min yngste son Billie. Han spårade ur i skolan som vi trodde berodde på skilsmässan, men det visade sig senare att det var större problem än vad vi någonsin kunnat ana.

Min äldste son Robin har alltid gått på räls och gjort allt rätt i livet, nästan skrämmande. Alltid glad, omtänksam, förståndig och han är det än idag. Helena och jag pratade även om att vi ville resa mer och var vi ville resa. Båda sa att vi vill resa i Nya Zeeland och Transsibiriska järnvägen genom Ryssland.

Here we go again, haha

Hela lägenheten
Hela lägenheten

Planen var att totalrenovera Helenas etta, sälja den och hitta något större på 6 månader. Att vara nykär, att vilja älska och lära känna varandra känslomässigt fanns inte på kartan, så glöm det för vi hade ett ”MISSION”.

Redan till helgen första veckan vi flyttade in började vi riva Helenas etta, och köra över allt hennes bohag till lägenheten vi hade hyrt. Varje kväll och varje helg var det full fart med renoveringen och Billie var med. Lämna Billie varje morgon i skolan åt fel håll i Stockholm, arbeta, hämta, äta och renovera. Varannan vecka med barn och varannan utan.

Det måste gå!

Efter 3 månader var den klar och vi fick då 1,1 miljoner för lägenheten och det var en av de bättre försäljningarna i Stockholm då. Efter att mäklaren hade tagit sina pengar hade vi en miljon kronor. Helena har inget körkort och ville inte flytta allt för långt från city, så vi riktade in oss runt Sundbyberg. Helena pluggade och jag hade anmärkningar så ingen kunde låna, och det fanns självklart inga större lägenheter för en miljon i Sundbyberg, jobbigt läge!

Just då dök det upp en försäljning av ett gammalt kontor som bara var ombildad till bostadsrätt med utgångspris på 600 000 och 76 kvm. 4 kontorsrum i starka färger med glasrutor mellan rummen, trinettkök och ett äckligt badrum. 2,2 meter i tak och massor av ventilationsanläggningar under innetaket som var av plattor. GRANDIOSO HONOM SKA VI HA!!!!!

Helena höll på att rasa baklänges men jag såg alla möjligheter och hjärnan gick på högvarv. Jag hade ritat klart lägenheten på 5 minuter i mitt huvud, så jag ville börja på en gång. Det blev budgivning och vi fick det för precis en miljon, så nu hade vi drygt två månader på oss att ordna det här.

Renovering
Det fanns att göra

Vi rev hela kontoret och alla ventilationsgrejor i taken som vi hade köpt och det var en bärande vägg kvar. Nu hade vi 76 kvm och 3 meter i takhöjd och det skulle bli en trea i barockstil. Helena hade en del besparingar, jag kunde få loss lite pengar och jag hade dessutom min byggfirma. Som vanligt i mitt liv är sömn överskattat så full gas för att renovera, men inte vilken renovering som helst. Helena älskade också gammal stil blandat med ny teknik.

Renovering
Galet mycket arbete

Vilken tajming

Under tiden hade Helenas mormor flyttat till ett hem 93 år gammal och hon hade köpt gamla möbler i hela sitt liv. Helena hade varit till sin mormor i Halmstad och valt ut vad hon ville ha, så det kom en lastbil med 1700- och 1800-talsmöbler till oss under renoveringen som passade in perfekt i hur vi hade tänkt oss

Vi hann inte barnrummet och badrummet men vi kunde flytta in, puh. Vi fortsatte att renovera varje dag i två år till för att få det som vi ville ha. Jag hade tidigare lärt mig att marmorera, dra el, rör, måla, kakla och bygga. Att marmorera vardagsrumstaket var en ny utmaning för det är klart att det ska vara marmoreringar i taken om man tänker 1700-tal.

Marmorering i tak
Det här var lite pyssel med att få till
Stora rum
Stora rum
Matrum
Matrum

Under andra året av renoveringen fick vi chansen att köpa en lägenhet på 42 kvm bredvid oss, som också hade varit ett gammalt kontor. Vi hade redan 5:ans växel i, så NU KÖR VI! Vi lånade på vår lägenhet och köpte den för 860 000. Vi rev allt och fortsatte arbeta dygnet runt.

Här fanns ingen tid till innebandy eller övertidsjobb. Efter 3 månader sålde vi den för 1,3 miljoner. Efter skatt och utlägg så fick vi 300 000 på kontot och vad ska vi göra med pengarna? RESA! Nu börjar vår resa på riktigt. Ryssland och Nya Zeeland, HERE WE COME!

2003-2006. Nu fyller ni också på eller något härligt från veckan!

Nästa vecka: Ut i vida världen, köpa husbil och social fobi

Missade du förra Happy Friday? Läs Här är mitt liv del 6

Prenumerera på vårt nyhetsbrev