Meny Stäng

Fixande, förberedelser och nytt koncept

Då var det fredag igen! Denna vecka har vi ägnat åt fixande och förberedelser, för både resa och mässa. och så har vi introducerat ett nytt koncept … Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lördag på stan med vänner

I helgen träffade vi våra goda vänner Lennart och Beata på stan. Vi brukar turas om att ta med varandra på olika trevliga små utflykter eller nöjen, och den här lördagen tog de med oss på “konstrunda” bland gallerierna på Götgatan. Sedan blev det en riktigt god måltid på Bistro Süd och en drink på Hotell Rival på Mariatorget. Vilken trevlig dag!

Förrätt: Råraka med löjrom, smetana och rödkök
Huvudrätt: Stekt gösfilé med savoykål

Att ta tag i saker (som man borde gjort för längesedan)

Resten av veckan har varit lite mer vardag, och vi har försökt ta tag i och ordna upp saker … En sak som länge gett oss gråa hår är att vi prenumererat på betalterminaler från Nets, för att kunna ta betalt på mässor. Men hur ofta gör vi det? Faktum är att vi inte gör det alls längre. Det går fortfarande utmärkt att shoppa i vår webbutik, men vi har inte längre lager hemma, och vi kommer inte sälja produkter på mässor. Med andra ord betalar vi en avgift varje månad helt utan anledning …

Äntligen har vi tagit tag i att säga upp avtalet, vilket också innebar att vi behövde leta efter terminalerna i vårt förråd. Inte en helt lätt uppgift, men skam den som ger sig. Nu är de inte bara hittade, utan också tillbakaskickade! En utgift mindre för företaget, och det tackar vi för …!

Inte helt enkelt att hitta grejor i vårt förråd …

Vi blickar mot Elmia-mässan och Destinationstorget 2024

Mässan Elmia Husvagn Husbil arrangeras i år den 11-15 september. Det är ju ett tag kvar kan tyckas, men vi arbetar redan för fullt för en ny version av Destinationstorget. Som samarbetspartners till Elmia är det vi (och inte minst Peters bror Micke) som jobbar med detta projekt tillsammans med Elmia. Vi upprepar förra årets succé och det kommer återigen bli en hall med utställare och föreläsare med fokus på resmål, samt olika happenings såsom pris till “Årets Destination” och underhållning.

Denna vecka har vi uppdaterat vår sida om Destinationstorget 2024 – kika gärna in där om du vill veta mer! Kanske vill du också tipsa något företag du känner till (t.ex. en camping, en ställplats eller ett besöksmål) som vill ställa ut? Det är bra priser och det finns även speciella lösningar för små företag, som kanske inte har så stora resurser men ändå vill synas.

En av alla föreläsningar på Destinationstorget 2023

Ett nytt koncept på FREEDOMtravel

Denna vecka har vi också presenterat ett nytt koncept på FREEDOMtravel: Onsdagsrummet. Tanken är att vi varje onsdag ska presentera ett inlägg med “tankar om stort och smått”. Det kan handla om sociala medier, bloggande, världsläget, miljöfrågor, social hållbarhet, olika aspekter av resande, riskperception, husbilsliv, framtidsvisioner, vardagsfenomen eller precis vad som helst egentligen. Helt enkelt sånt som vi funderar över …

Vi har även förut skrivit den här sortens tankar ibland, men nu kände vi att vi ville prova att ha det som ett stående tema. Om det blir bra och om vi kommer fortsätta i längden? Det får tiden utvisa. Vi testar ett tag, och det är roligt om du vill ge dig in i diskussionen med en kommentar! Det första inlägget skrev vi i onsdags: Kommer Facebook och Instagram att dö? (Och vad kommer istället?)

En film från vår resa till Uzbekistan

Peter har förresten klippt ihop en film om vår resa till Samarkand i Uzbekistan. Bättre sent än aldrig, eller hur? Om du vill kika så finns den här:

Vilket vinterväder vi har!

För övrigt måste vi bara säga att oj, vilket vinterväder vi har! Det brukar ju sägas att snö bara ligger kvar i Stockholm en vecka eller två, men nu känns det som att vi haft snö i evigheter. För vår del innebär det också att vi har en del is i vår “isfria” marina.

Propellrarna, som ska hålla marinan isfri, räcker inte riktigt till när det blir riktigt kallt under en längre tid och marinans folk kör runt i små båtar och bryter upp isen för att hjälpa till …

För vår del innebär det en hel del “dunkande” av isflak mot skrovet. Ljudet, som inte är så högt utomhus, har en förmåga att fortplanta sig genom skrovet så att det nästan dånar på nätterna … Nåja, vi har i alla fall ingen trädgård som vi behöver ta hand om …

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Att vi tagit tag i en massa saker som vi behövde fixa, och att resan till Sydafrika närmar sig. Din tur … vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

Veckan som kommer

Vi är fortfarande hemma i Stockholm nästan en vecka till, men nu närmar sig resan till Sydafrika med stormsteg. I helgen ska vi ha Peters son Robin och hans fru Alexandra här på middag för att planera – de kommer nämligen också ner till Sydafrika, på slutet av vår resa.

Här på FREEDOMtravel kommer det i veckan handla om förberedelserna inför resan, blandat med annan reseinspiration. Hoppas att du hänger med!

Missade du förra Happy Friday? Läs Vinter, vardagar och näräventyr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev