Meny Stäng

Spakryssning med Viking Line – lyx på Viking Cinderella

Annons

Varför inte åka på en härlig spakryssning med Viking Line? Vi åkte på en kombinerad fest-, mat- och spakryssning på Viking Cinderella i helgen, och upplevde 24 sköna timmar ombord. Nu har det blivit dags att berätta om våra spa-upplevelser!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lyx på Viking Cinderella

I fredags och lördags upplevde vi ett riktigt lyxigt dygn på kryssningsfartyget Viking Cinderella. Fredagskvällen startade med Kocklandslagets vinnarmeny och avslutades med The CocoLoco Experience. Lördagsförmiddagen inledde vi med en lyxig frukost, innan det var dags för spa och därefter en god lunch. Inte så dumt, eller hur?

frukost på cinderella

Hudvårdsmärket BABOR

Hudvårdsmärket BABOR är ett tyskt premiummärke som grundades i slutet av 1950-talet av Dr. Babor. Märket har bland annat 15 heltidsanställda forskare i Tyskland samt 400 (!) olika produkter. BABOR finns nu på alla Viking Lines fartyg och spabehandlingar erbjuds på Cinderella, Viking Grace (som har rederiets största och nyaste spa med fantastisk utsikt över havet), samt på Gabriella och Mariella som går till Helsingfors.

Babor

Spabehandlingar hos BABOR

Exklusivt för Viking Line har BABOR tagit fram signaturbehandlingen ”Sail Away”, som är en kombination av avkopplande ryggmassage med peeling och ansiktsbehandling. Just den här behandlingen provade Peter, och han var riktigt nöjd med behandlingen som han fick av spaterapeuten Anna. Efteråt sa han att han kände sig som att han var 25 år igen …!

spabehandling hos Babor

Det finns också en hel del andra behandlingar att välja på, som till exempel Sea Salt Oil Scrub (kroppspeeling), Wellbeing Massage (kroppsmassage), Happy Feet (fotmassage), Cruise Deluxe (kroppsbehandling) och Captain’s Choice (ansiktsbehandling). Många av behandlingarna är 45 minuter långa eller längre, men man kan också välja behandlingar som är 20-30 minuter.

Sail away

Bubbelpool och … kallbad

Innan Peters behandling hängde vi en timme i en av bubbelpoolerna på spabadet. Sååå skönt! Förutom bubbelpool finns bastu och ett kallbad, där vattnet är 6-9 grader. Allvarligt talat, det senare är ingenting för oss, så fotot är mest för att illustrera hur kallt det var … jag doppade mig inte! Vi hade det mycket, mycket bättre i den varma och sköna bubbelpoolen!

spakryssning med viking line
kallbad

Spakryssning med Viking Line

Viking Cinderella var sist ut med att få BABOR ombord, och premiären för detta var den 1 februari i år. Eftersom det är taxfree ombord är både behandlingar och produkter minst 25 procent billigare än i land. När vi kikat runt på Viking Lines webbsida verkar det som att det mest prisvärda alternativet kanske är att i förväg boka ett spapaket, där hytt, behandling och middag ingår i priset.

Viking Line spa

Hemresa med Viking Line

Vad gör man på en spakryssning med Viking Line när man ”spaat” färdigt? Vi valde att ta en lunch på den italienska restaurangen och baren Bottega Prosecco Bar. Här serveras kanske främst italiensk antipasti, men det gick också bra att få en hederlig räkmacka med en stor stark för 159 kronor. Inte dumt!

Efteråt njöt vi av varsin Irish Coffee medan vi gled in genom Stockholms skärgård. En riktigt härlig kryssning måste vi säga, och då har vi inte ens berättat om Kocklandslagets middagsmeny ännu … Återkommer om det!

Bo på Viking Cinderella

Det finns förstås många olika hytter att välja på ombord på Viking Cinderella, allt från ekonomihytter utan fönster till fönsterhytter, hytter som är tillgängliga för personer med rörelsenedsättning och spatiösa sviter med all tänkbar lyx. Vi bodde fint i en Seaside Premium Promenade på däck 11 och njöt både av utsikten och av det mousserande vinet, som ingår i priset för hytten. Vi kan absolut tänka oss att åka på spakryssning igen!

Har du varit på spakryssning med Viking Line någon gång, eller kanske med något annat kryssningsrederi? Skulle du kunna tänka dig att åka på spakryssning?

Fakta om spakryssning med Viking Line

  • Var? Spakryssningar med Viking Line arrangeras på Viking Cinderella och Viking Grace. Behandlingar erbjuds även på fartygen Mariella och Gabriella, och det är dessutom möjligt att boka spapaket på Åland, i Tallinn eller i Åbo. Viking Lines terminal ligger vid Stadsgården i Stockholm.
  • Ta sig hit? Tunnelbana till Slussen i Stockholm och därefter buss en hållplats, till Londonviadukten. Om du bor på annan ort har Viking Line bussar som trafikerar drygt 60 orter i Sverige.
  • Pris? Priset beror på fartyg, hytt, avresedag och eventuellt förvalt spapaket. De spakryssningar som presenteras på Viking Lines webbsida kostar från 1220 kronor per person (2019). Om man bokar en spabehandling separat kostar denna mellan 364 kronor och 1342 kronor (2019).
  • Läs mer: Viking Lines spakryssningar

Denna resa var en pressresa, arrangerad av Viking Line

Prenumerera på vårt nyhetsbrev