Meny Stäng

Svenska Kocklandslagets VM-meny på Viking Cinderella

Annons

Kommer du ihåg att Svenska Kocklandslaget vann VM i Luxemburg i höstas? Nu finns möjligheten att prova VM-vinnarmenyn ombord på Viking Cinderella. Vi fick chansen att testa menyn redan i februari, när menyn serverades under en pressresa. Såhär tyckte vi!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Kryssning med Viking Cinderella

En fredagskväll i februari var vi medbjudna som press för att testa Viking Lines nya koncept ”The CocoLoco Experience” på Viking Cinderella. På samma kryssning hann vi testa det nya spautbudet. Inte fel alls!

Men inte nog med det, vi hann också med att avnjuta Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny. Vi har inte skrivit om det tidigare eftersom det kändes lite tråkigt att tipsa om något som ännu inte fanns till försäljning. Men från och med igår (18 mars) går det att boka VM-menyn, eller snarare en avsmakningsmeny signerad Svenska Kocklandslaget.

spakryssning med viking line
I spabadet på Viking Cinderella

Svenska Kocklandslaget

Svenska Kocklandslaget består av tio kockar och konditorer som under ledning av Fredrik Andersson företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar. I november 2018 vann de VM i Luxemburg med en meny som föll de internationella domarna i smaken. Nu tränar de inför Culinary Olympics som går av stapeln i Stuttgart i februari 2020.

Kocklandslaget
Svenska Kocklandslaget är glada över vinsten i VM i Luxemburg! Källa: Svenska Kocklandslaget

Vinnarmenyn på Viking Cinderella

När vi var ombord på Viking Cinderella fick vi testa den meny som Kocklandslaget vann med i VM i Luxemburg. Förutom att det var gott (ja, det var ju det!) så hade vi en väldigt, väldigt trevlig kväll tillsammans med ett gäng matskribenter som råkade bli våra bordsgrannar. Menyn då? Ja, den kan du se i vår lilla bildserie här!

Kocklandslaget VM-meny
piggvar
Piggvar i smörsås, med broccoli, syrad gurka och löjrom
ankbröst
Ankbröst, champinjon fylld med anklår samt kålpudding, kålrotspuré och svartvinbärskräm
efterrätt VM-meny
Choklad- och mandelbavaroise med örtsorbet och marinerat päron

Väldigt kul att få prova en meny som vunnit VM! Allt var supergott och förrätten med piggvar och löjrom smälte verkligen i munnen.

Avsmakningsmeny på Viking Cinderella

Nu lanserar Viking Line en möjlighet att uppleva en avsmakningsmeny signerad Svenska Kocklandslaget, där vinnarrätterna från Luxemburg ingår. Menyn serveras på Viking Cinderella, som går mellan Stockholm och Åland, och bara för ett litet antal gäster.

Svenska kocklandslaget

Avsmakningsmenyn består av 6 rätter, både från vinnarmenyn och från tidigare tävlingsmenyer. Allt tillagas och serveras ombord av Svenska Kocklandslaget tillsammans med Viking Lines personal. Endast 12 platser erbjuds varje fredag och lördag, under maj månad. Du som är intresserad kan läsa mer och boka på Viking Lines webbsida.

Gillar du gourmetmat? När var du senast på kryssning?

Viking Cinderella, foto: Viking Line

Prenumerera på vårt nyhetsbrev