Meny Stäng

Fira födelsedag på Viking Line – en 80-årig jubilar

Annons

I lördags gav vi oss av över dagen för att fira födelsedag på Viking Line. Peters mamma fyllde nämligen 80 år, och detta ville vi fira tillsammans hela släkten. Vi blev sammanlagt ett gäng på 16 personer som hade en riktigt trevlig eftermiddag till sjöss.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Dagskryssning till Åland med Rosella

Vi gjorde en dagskryssning till Åland med Rosella. Det innebar att vi tog en buss från Cityterminalen vid 12:30 på dagen och var hemma igen på kvällen. Peters föräldrar, som bor i Gävle, hade också anslutande buss från sin destination.

Vi hade bokat bord i bufférestaurangen direkt när vi kom ombord. Det fanns en hel del godsaker att plocka bland, som till exempel färska räkor, löjrom, patéer och naturligtvis varmrätter, ostar och efterrätter. Det enda jag inte riktigt gillar på ett sånt här ställe är att det blir lite trångt och att det nästan känns lite stressigt.

Viking Line buffé
Färska räkor, rom och rödlök … en helt ok start!
Buffét Viking Line
Draget kött av nån sort, blini med räkröra, paté, sallad med kräftor och musslor, ägg, sill och olika sorters lax

Fira födelsedag på Viking Line

Det var Peters mamma Gittan som fyllde år och som förstås skulle firas ordentligt. Alla tre sönerna var med på resan, tillsammans med fruar och sex av barnbarnen samt i vissa fall deras respektive. Tillsammans blev vi ett gäng på 16 personer!

Vi började med buffé i restaurangen på väg till Mariehamn, och när det var dags att vända åter blev det istället lite drinkar i baren. Väldigt trevligt!

Viking LIne födelsedag
Härligt att fira födelsedag på Viking Line! Peters mamma Gittan blir uppvaktad med sång (Peters pappa Lars til höger i bild)
Viking Line kryssning
Helena och i bakgrunden Rebecka, ett av Gittans barnbarn

Prisvärd kryssning

Vi måste säga att en sån här kryssning är ett prisvärt alternativ om man vill åka ett gäng och har något att fira. När man är 8 personer eller fler kan man höra av sig till Viking Line för en prisförfrågan.

Viking Line maskot

Vi var 16 personer och betalade sammanlagt 4606 kr (alltså 282 kr/person) för buss, kryssning och buffé med fri tillgång till öl och vin. Dessutom ingick födelsedagsfirande med ett glas bubbel till alla, uppvaktning med sång och en flaska mousserande till jubilaren.

Dans på Viking Lines dagskryssning Rosella
Dans på Viking Lines dagskryssning Rosella

Nyfiken på att upptäcka Åland och Finland

Det finns mycket att se och upptäcka i Åland och Finland. Nedan hittar du massor av reportage och tips.

Alla våra bästa tips om Finland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev