Meny Stäng

Dagskryssning till Åland med Eckerölinjen

Annons

Igår åkte vi på kryssning över dagen till Åland med Eckerölinjen. Peters pappa fyllde 80 år och vi hade fått veta att han och Peters mamma skulle åka på kryssning tillsammans med Peters morbror. De tre sönerna (Peter och hans bröder alltså) bestämde sig för att överraska genom att i all hemlighet dyka upp på båten tillsammans med fruar och barn …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Prisvärd dagskryssning på Eckerölinjen

Vi har aldrig åkt på kryssning med Eckerölinjen förut, men insåg att det är väldigt smidigt. Tolv olika anslutningsbussar kör från mängder av olika orter i Sverige och man kan enkelt boka ett paket med buss, kryssning och middag. Bra pris är det också! För anslutningsbuss, kryssning och buffé för två vuxna betalade vi sammanlagt 540 kr. Sedan tillkommer dryck och eventuell shopping i taxfree-butiken.

”Skärgårdsbordet” är en ganska ordinär men stor buffé med olika sorters sill och lax, patéer, kallskuret och rökt kött, en massa varma huvudrätter och förstås en efterrättsbuffé. Gott och med fin utsikt över havet från restaurangens stora fönster! Har du åkt med Eckerölinjen någon gång och vad tycker du?

Lite av det som finns på "Skärgårdsbordet" på Eckerölinjen
Lite av det som finns på ”Skärgårdsbordet” på Eckerölinjen

Hur gick det med överraskningen?

Ja, nog blev Peters föräldrar överraskade alltid! Till saken hör att de bor en bra bit från Stockholm och inte har någon tät kontakt med sönerna. Nu var alla tre söner på plats samtidigt tillsammans med fruar och en del av barnen (barnbarnen). Det blev en hel del kramar och tårar och väldigt trevliga timmar på båten till och från Åland.

Lite intressant var hemresan med bussen då många passagerare var ganska ”glada” och vakterna hade fullt sjå med att få folk och sitta ner i sätena, inte dricka sprit och inte säga fula ord. Stämningen var mestadels god dock och några passagerare såg till att underhålla oss andra genom att sända Melodifestivalen på hög volym genom sina mobiltelefoner …

Familjebild
Familjen är samlad på båten. Längst bak från vänster: Tre brorsbarn, Peters yngre bror, Peter, Peters morbror och Peters äldre bror. Längst fram: Peters föräldrar och yngste brorsbarnet.
Solen sjunker över Ålands hav
Solen sjunker över Ålands hav

Fler tips till Finland

Är du nyfiken på att se med av Åland och Finland? Läs gärna alla våra tips om saker att se och göra på Åland. Nedan hittar du tips och inspiration.

Alla våra bästa tips om Finland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev