Meny Stäng

Freedomtravel firar 7 år

I mars för exakt sju år sedan startade vi bloggen FREEDOMtravel. Under 2006 och 2007 lyckades vi ta oss iväg på två av våra största drömresor någonsin: Transsibiriska järnvägen genom Sibirien och Mongoliet till Kina och en äventyrsresa runt Nya Zeeland.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi trodde att vi var motståndare till camping, men på Nya Zeeland upptäckte vi frihetskänslan i att resa med husbil. Vi hann inte vara hemma i Sverige länge förrän vi köpte vår husbil 2008. Peter ville bygga om allt i husbilen och jag ville dokumentera. Där och då föddes idén till den reseblogg vi har idag …

7 spännande år med FREEDOMtravel

Helena och Peter på Sensation White i Oslo 2011
Helena och Peter på Sensation White i Oslo 2011

Det har verkligen varit sju spännande år med den här bloggen! När vi köpt husbilen byggde vi om precis allt. Vi klädde om alla möbler, folierade hela utsidan, byggde nya förvaringslösningar, monterade in enorma bashögtalare och satte upp ledbelysning på alla tänkbara och otänkbara ställen.

Och så reste vi! Till Italien och Kroatien, till Polen och Tjeckien, till festivaler i Norge och Danmark och hela vägen upp till Pite havsbad.

Peter och Helena i Sahara i Marocko 2014
Peter och Helena i Sahara i Marocko 2014

Men vi har ju inte bara rest med husbilen under de här åren. Vi har också hunnit med att flyga till destinationer som Ukraina, Marocko, Kenya, Kanada, Island, Malaysia och Filippinerna.

År 2013 ”råkade” vi dessutom köpa en husbåt. Vi ville byta ner oss till en mindre lägenhet för att kunna resa mer, men när den lite skruttiga men supercharmiga husbåten från 1932 var till salu kunde vi inte säga nej. Det blev ett helt år med tufft renoveringsarbete innan vi till slut kunde hyra ut en nyrenoverad och bekväm husbåt och faktiskt göra verklighet av vår dröm – att resa ett år runt Europa med husbilen.

Om äventyret tar slut här? Nej, naturligtvis gör det inte det. Vi har varit hemma i Sverige i tre månader och vi har redan hunnit med att resa till Lettland och Finland och vi har massor av planer för resten av året. Häng med oss och bloggen in i framtiden!

Bloggen och framtiden

Våra läsare finns främst i Sverige (80%), Norge (5%), Spanien (3,5%) och Finland (3%)
Våra läsare finns främst i Sverige (80%), Norge (5%), Spanien (3,5%) och Finland (3%)

Vi satsar hårt på bloggen nu och hoppas kunna ta med er läsare på en massa spännande äventyr framöver. Faktum är att det är du som läsare som gör att det är så roligt och givande att blogga! Era kommentarer får oss ibland att skratta och andra gånger att tänka till, och det känns som att vi känner många av er – även er som vi inte träffat. Att ni läser och kommenterar är det som är den absolut viktgaste feed-backen för oss. Ett stort, stort TACK till alla er underbara läsare!

Under de senaste åren har vi också råkat hamna i 14 olika tidningar och fyra radioshower, vilket förstås också känns som ett betyg på att vi gör något bra. Dessutom har vi nyligen utsetts som en av landets bästa resebloggar både av Expressen och Travelmarket, och vi har precis nominerats till Golden Pen Award i Kroatien. Om man ska använda statistik som måttstock kan vi säga att det går bättre och bättre på bloggen just nu. De senaste 30 dagarna har vi haft över 12 000 unika besökare och över 46 000 sidvisningar. Igen, stort tack till dig som läsare. Det är du som gör att vi vill fortsätta blogga!

Statistik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev