Meny Stäng

Vackra vårdagar i Pampas Marina

Vissa dagar är det finare än andra att bo i husbåt i Pampas marina. Det är fortfarande kallt i luften, men vi har haft flera dagar med klarblå himmel och strålande sol. Änderna flockas runt vår båt och människor sitter utanför Sjökrogen och njuter av solen. Ännu är det bara isbrytaren som tuffar förbi ibland, men snart kommer nog vattnet att fyllas också av andra båtar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Våren är här

Imorgon är vi framme i mars, vårens första månad, men enligt SMHI har våren faktiskt redan börjat på många håll i Sverige. Enligt deras meteorologiska definition är det nämligen vår när dygnsmedeltemperaturen ligger på mellan 0 och + 10 grader Celsius, om detta sker efter den 15 februari.

Jag har sett en del bilder på vårblommor i sociala medier. Här i Pampas marina har vi helt andra vårtecken. Igår eftermiddag låg solen hårt på Sjökrogen, och massor av människor satt utomhus och njöt av vårvärmen med en kaffe eller ett glas vin. Det måste vara det absolut säkraste vårtecknet här hos oss. Har du sett några vårtecken ännu?

Änder utanför vårt köksfönster för några morgnar sedan
Änder utanför vårt köksfönster för några morgnar sedan
En isbrytare stävade förbi för några dagar sedan
En isbrytare stävade förbi för några dagar sedan – snart får vi se andra båtar också

Prenumerera på vårt nyhetsbrev