Meny Stäng

Happy Friday: Här är mitt liv. Del 8

Ok, nu kör vi och det är Peter som berättar på fredagarna. Efter en lägenhetsaffär  hade vi 300 000 på kontot. Vi hade jobbat hårt och nu ska vi resa och barnen ska med. Vi bokade Nya Zeeland för alla fyra med äventyr varje dag i tre veckor, och planerade resan från nord till sydön med kartor och i km.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nu skulle vi komma överens om hur vi skulle ta oss fram. Helena undersökte flera alternativ och kom med förslag om husbil. Jag tittade på henne som om hon var en utomjording och sa, SER JAG UT SOM EN CAMPARE?

2 Drömresor

Vi var redan uppe i runt 130 000 kronor för allt och hon tyckte att en husbil för 10 000 för tre veckor är riktigt bra, och annars blir det bed & breakfast för 30 000. Jag gav med mig och vi bokade till julen. Vi ville också åka Järnvägen genom Ryssland så det bokade vi upp samtidigt, men då hamnade vi i Kina.

Vi flyger från Kina till Thailand och barnen flyger från Sverige till Thailand samtidigt och möts vi där, kanon idé. Nu kan vi ha tre veckor tillsammans efter järnvägen och flyga hem ihop, coolt, vi bokade. Nu har vi bokat upp för 270 000 kronor och det kändes helt rätt efter allt slit, och det här var våra 2 drömresor.

Tågstation i Sibirien
Tågstation i Sibirien

Problem i skolan

Min minsta son Billie hade bråkat sig igenom 2an och 3an och det gick inte bra. Han sattes i en liten klass med 6 barn och började 4an. Mitt ex klarade inte av allt det här, så Helena och jag tog skolgången och veckorna och exet tog helgerna.

Det var fortfarande mycket problem i skolan. Skolmöten en gång i veckan, BUP och utredningar och allt som hör till. Jobbet blev enormt lidande. Billie var som en sol hemma hos oss och pluggade varje kväll i glädje och vi förstod ingenting vad felet berodde på.

Billie pluggar hemma
Glad Billie pluggar hemma

Ryssland

På sommaren åkte vi transmongoliska järnvägen. Vi hade även pluggat ryska på hösten och våren och nu kunde vi läsa ryska bokstäver. Vi hann med flera dagar i Moskva, hoppade av i Irkutsk och såg Bajkalsjön, på tåget igen.

Moskva tunnelbana

Vi hoppade av i Mongoliet och red och sov ute på stäppen, på igen och klev av i Kina. Vi hade flera dagar i kina innan vi flög till Thailand och mötte upp barnen från Sverige. Nu blev det 3 veckor på Koh Samui och mysig semester. Cool rundresa i 6 veckor.

Mongoliet
Sova i Jurta på steppen i Mongoliet
Kinesiska muren
Kinesiska muren

Äventyr

Till julen flög vi till Nya Zeeland och jäklar vad långt det var. 33 timmars resa och där stod den där husbilen på flygplatsen när vi kom dit och vänstertrafik, hej och hå. Helt slut så letade vi upp en affär och handlade mat, sen iväg till en camping, men det blev ingen middag för alla fyra somnade och sov i 15 timmar tack vare tidsomställningen.

Kajak i Nya Zeeland
Kajaking i Nya Zeeland

NU KÖR VI! Alla dagar var redan bokade från Sverige med Ett äventyr varje dag. Bungyjump, hästridning, simma med delfiner, valskådning, kajaking, forsränning, se aktiv vulkan, rulla runt i stora bollar från ett berg, se pingviner, åka båt i glaciärer och mycket mer i äventyrslandet.

Delfiner runt oss
Definiera simmade runt oss. Vilken känsla!
Familjen
Cool and the gang

Upptäcka husbilslivet

Vänstertrafiken var jobbig då man åkte över enfiliga broar och automatiskt åkte till höger efteråt, haha. När man möter en långtradare som hänger på hornet och visar fingret så vet man att man är på, just fel sida. Det här med husbil var riktigt häftigt och att bara ställa sig i naturen och bo på nya ställen, wow! Inte dumt alls.

WIFI.se

Hem igen och 4 byten med flyg och frukost på varje jäkla plan. Vi flög bakåt i tiden så det var hela tiden frukost. Under den här tiden hade min äldste son Robin träffat en tjej och han var såååå kär för första gången i sitt liv. Varje sträcka vi körde så ville han sova bort tid. Någonting större var på gång.

Fest

Min yngsta son Billie hade stora problem i hela 5an, och jag fortsatte att åka mellan jobb och skolan. Jag hade inga övertidsjobb då och Helena och jag lade mycket tid på Billie och läxor på kvällarna. 10 minuters läxor blev alltid ca två timmar för vi spånade ut om allt i livet. Min äldste son Robin fyllde 20 år och självklart ordnade vi festen med alla hans vänner hemma hos oss.

Robin 20 år
Min son Robin 20 år

Halleluja

Billie började 6an och allt vände. Han blev en glädjestråle även i skolan och vågade till och med stå på scen i uppträdande inför andra, vilken lycka. Samtidigt ärvde vi lite pengar från Helenas släkt. ÄR DET HÄR SANT? Visst fick hon pengarna men pengarna gick till oss. Jag har aldrig fått en krona i hela mitt liv utan att slita hårt för dom, så för mig kändes det som att ha vunnit på lotto. Vi visste vad vi skulle göra för pengarna. KÖPA HUSBIL!

Billie
Billie uppträder i skolan och sjunger

Här startar den stora resan

Vi gick igenom hela marknaden och tittade på flera stycken. Vi fastnade för en ett år gammal Adria och säljaren ville ha 480 000. Vi sa att vi ger 450 000 och vi kommer nästa dag och köper husbilen. Vi åkte tåg till Dalarna och köpte vår vita husbil. Direkt började min hjärna att arbeta på högvarv igen med, hur kan man göra om den här husbilen? Jaha, nu kör vi igen!

Våran husbil
Det här köpet 2008 förändrade vårt liv till något helt fantastiskt

Nästa vecka: FREEDOM föds, skolan går åt helsike för Billie igen och mera resor. Nu är det din tur att ge mig någon smaskig historia!

Missade du förra Happy Friday? Läs Här är mitt liv del 7

Prenumerera på vårt nyhetsbrev