Meny Stäng

Fem reseupplevelser som inte lockar oss

Vi pratar ofta om saker vi vill se och uppleva på resor, och det kan verka som att vi är öppna för det mesta. Men är vi det? Eller finns det kanske några semesteraktiviteter som vi inte alls är sugna på?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vad vill vi inte göra på resan?

Vår bloggvän BP skrev nyligen ett inlägg om fem saker hon aldrig skulle göra, vilket inkluderade sånt som att flyga helikopter eller bada utomhus i januari. Vi blev inspirerade och har skrivit egna listor om reseupplevelser som inte lockar oss.

Helikoptertur över Stockholm
Helikopter flyger vi gärna!

Fem reseupplevelser som inte lockar Helena

1. Hoppa bungyjump

Jag är fruktansvärt höjdrädd och bungyjump verkar ur min synvinkel helt hemskt. Att hoppa rakt ut för ett stup måste ju gå rakt emot ens instinkter. Varför vill man utsätta sig för det?

Bungy
Men alltså fy … varför utsätta sig för detta?

2. Hoppa fallskärm

Att hoppa fallskärm är av samma anledning helt otänkbart för mig. Jag trodde nog att hängflygning tillhörde samma kategori, men jag överraskade mig själv när jag provade hängflygning i Schweiz 2018. Men hoppa fallskärm, nej där går gränsen …

3. Åka pariserhjul

Pariserhjul borde kanske vara relativt harmlöst, men jag tycker att de ser jätteläskiga ut. Jag skulle verkligen aldrig sätta mig i ett pariserhjul frivilligt.

Pariserhjulet i Gdynia är fint … på avstånd!

3. Dyka

Jag har aldrig tyckt om att vara under vatten och har obehagliga minnen från när man skulle ta de där hemska simborgarmärkena i skolan. Jag är inte ens förtjust i att snorkla, även om jag nu lärt mig att titta på fiskar enbart med simglasögon, utan den där otrevliga snorkeln. Att testa dykning finns inte på min världskarta.

Dykning på Malta
Peter har dykt på Malta, men dykning är inget för mig (Helena) …

5. Resa nedkopplad

Att resa utan att kunna blogga och kommunicera på sociala medier skulle vara … tråkigt. Jag tror att jag helt enkelt skulle känna mig väldigt frustrerad. I dagsläget skulle jag aldrig välja att resa någonstans utan min dator.

Fem reseupplevelser som inte lockar Peter

1. Vinterbada

Peter är inte speciellt förtjust i kyla och förstår absolut inte idén med att vinterbada. Han tackar mer än gärna nej till den här sortens aktiviteter. (Men han säger att om någon utmanar honom med ”man eller mus?” så är han inte helt säker på vad som händer …)

Fint, men lockar inte till bad …

2. Resa till New York

Man ska aldrig säga aldrig, men New York är nog det resmål som för närvarande lockar Peter minst. Det känns ju bara stort och stressigt? Om det är något som lockar i USA så är det i så fall naturupplevelser.

3. Resa till Dubai

Ett annat resmål som inte utövar någon lockelse på Peter är Dubai. Vi vet att många tycker annorlunda, och vi passar oss för att säga ”aldrig”. Kanske har vi en förutfattad mening, men det känns helt enkelt som att det är för mycket höghus och för mycket fokus på lyx.

4. Cykelsemestra med tält

Peter gillar för all del natur och camping, men att cykla omkring och tälta känns alldeles för obekvämt för att locka. Inte minst känns det bökigt med tanke på all teknisk utrustning vi släpar med oss och som vi ständigt måste ladda. Nej, cykelsemester med tält går bort.

WIFI.se
Vi föredrar husbil …

5. Äta surströmming

Peter gillar att prova lokala maträtter och är sällan feg för att smaka. Jag har sett honom prova allt från hästmjölksbollar i Mongoliet till franska vattensniglar. Men vid surströmming, där går gränsen.

Finns det några reseupplevelser som inte lockar dig?

Finns det några reseupplevelser som inte lockar dig? Tänker du ungefär som vi, eller kanske precis tvärtom? Berätta gärna!

Hängflygning
Lockande … eller avskräckande?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev