Annons

Gästskribent: Miss Lopez

I början av denna berättelse vill jag ta er med på ett fantastiskt äventyr genom Europa, där Åse Rees, en glad och nyfiken resenär, valde att tacka ja till ett oväntat jobberbjudande från den svenska resebyrån Boka Nerja, verksam i södra Spanien. Vad som gör hennes resa så speciell är inte bara det spännande jobbet utan det faktum att Åse och hennes dotter valde att utforska kontinenten på ett fritt och härligt sätt – i en husbil vid namn RAJ.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

För alla er husbilsentusiaster där ute är detta berättelsen om Åses oförglömliga resa genom över 350 mil, från Sverige till soliga Nerja i södra Spanien. Det är en historia om mer än bara avstånd och destinationer; det är en hyllning till den underbara känslan av frihet och glädje som kommer med att resa med en husbil.

Husbilen som följeslagare

Åses äventyr startade i augusti när hon och dottern packade husbilen med allt de trodde sig behöva för en hel säsong i Spanien. Från Malmö tog de båten till Tyskland och fortsatte genom Tyskland, Frankrike och till slut Spanien. Sju nätter på vägen, varav två hos vänner i La Zenia, blev till oförglömliga ögonblick.

Husbilen, kärleksfullt kallad RAJ, visade sig vara den perfekta följeslagaren. Med kök, ugn, spis och till och med ett litet badrum med duschkabin, hade de allt som krävdes för ett bekvämt äventyr. Trots utmaningar som begränsad hastighet och bergens uppförsbackar, var RAJ deras pålitliga kompanjon genom hela resan.

Åse och hennes dotter valde småvägar med avsikt för att uppleva mer av resan. Google Maps tidsuppskattningar visade sig vara opålitliga för en husbil som inte nådde 120 km/h. Men dessa småvägar ledde dem till pittoreska platser, från torg till vackra kullar och gator vid stränder.

Ankomst till Nerja

Efter en vecka i husbilen nådde de äntligen Nerja. Initialt bodde de i husbilen innan de fick tillgång till den lägenhet de nu hyr. Utforskningen fortsatte med turer till Gibraltar, Ronda mm. Hon fick besök från mor och hennes bästa vän.

Vänskap i Nerja

Det som gör denna resa ännu mer minnesvärd är att Åse och jag faktiskt blev väninnor när jag besökte Nerja och hennes resebyrå Boka Nerja sista gången. Det är fantastiskt hur resor kan knyta samman människor, och vår gemensamma passion för resor och äventyr har fördjupat vår vänskap ytterligare.

Kallare än väntat, men bra ändå

Åse och dottern gjorde det bästa av resan, inklusive att ta med sina SUP (Stand Up Paddleboards) och en symaskin för distansstudier. Trots bristen på vinterkläder eftersom de visste inte att det kunde snö så pass söderut i Europa (med tanke att nära Nerja i Sierra Nevada kan man även åka skidor och kan bli ibland oväntat kyligt väder), ångrar de inte en sekund av äventyret. Det blev bra ändå!

Åse och hennes dotter

Åse avslutar med ett leende till mig och säger: ”Vi är så glada att vi gjort denna resa. ”Vi ångrar oss inte en sekund, trots att vi självklart saknar vårt andra hem på Koh Lanta i Thailand och våra vänner där.”

Detta är en resa som inte bara är en geografisk förflyttning, utan en berättelse om mod, frihet och oförglömliga ögonblick. För alla husbilsälskare där ute, är detta ett äventyr att inspireras av och kanske till och med planera det nästa egna äventyret på fyra hjul. Välkommen att resa friare med husbil!

Miss Lopez

Följ Miss Lopez här:

Sverige

Miss Lopez

Isabel López är en framstående spansk-svensk entreprenör med utbildning i juridik samt sociologi från Stockholms universitet och omfattande erfarenhet som expert inom influencer-marknadsföring och sociala medier i Sverige. Under de senaste åren har hon byggt en stark karriär inom digital marknadsföring. Sedan 2009 har Isabel spelat en central roll som digital skapare under varumärket @misslopez i sitt eget företag i Sverige. Under sin yrkeskarriär har hon lett, utvecklat och deltagit i många online-marknadsföringsprojekt, med särskild kompetens inom branscher som handel, mode, turism, hälsa, coaching och personlig utveckling.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev