Har du läst boken “Vägen”? Nu börjar höstmörkret krypa närmare, och det är mysigt att kura ihop sig med en bok under en filt på kvällarna. Boken Vägen av Cormac McCarthy är en hypnotisk berättelse där man sugs in i en tom och skrämmande framtidsvärld.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bokens handling

Himlen är mörk och kylan genomträngande och man förstår att detta utspelar sig efter någonting. En far och en son vandrar ensamma på en väg, medan de hoppas på att så småningom nå fram till “kusten”. Dialogen mellan pappan och pojken är korthuggen och förs nästan fram i staccato, och ändå drabbar orden skoningslöst. Lyssna på det här:

Efter ett tag sa pojken: Det finns inga fåglar. Det gör det väl inte?
Nej.
Bara i böcker.
Ja. Bara i böcker.
Jag trodde inte det heller.

Vägen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev