Igår skrev vi att vi hittat statistik om antal husbilar på företaget Infotorg. Enligt färskt statistik från i somras skulle det, enligt dem, finnas 19 000 privatägda husbilar i Sverige. Men efter en kommentar från Margareta Jonilsson på nättidningen Nomadliv har vi blivit uppmärksammande på att de här siffrorna inte verkar stämma …

Betydligt fler husbilar

Margareta, från tidningen Nomadliv,har varit i kontakt med Transportstyrelsen som uppger att antalet registrerade husbilar i Sverige är 43 983. Enligt SCB skulle siffran vara 49 186. (Mer detaljerade förklaringar till siffrorna finns i kommentarerna.) Jag har inte haft möjlighet att undersöka uppgifterna närmare, men det verkar ju helt klart som att det finns fler husbilar än vad vi rapporterade igår …

Men var har då InfoTorg fått sina uppgifter ifrån? Vad säger ni om det här? Vi undersöker saken vidare imorgon och återkommer!

mönsterås med husbil

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få rabatt i webbshopen!

FREEDOMtravel avsändare