Annons

Igår skrev vi att vi hittat statistik om antal husbilar på företaget Infotorg. Enligt färskt statistik från i somras skulle det, enligt dem, finnas 19 000 privatägda husbilar i Sverige. Men efter en kommentar från Margareta Jonilsson på nättidningen Nomadliv har vi blivit uppmärksammande på att de här siffrorna inte verkar stämma …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Betydligt fler husbilar

Margareta, från tidningen Nomadliv,har varit i kontakt med Transportstyrelsen som uppger att antalet registrerade husbilar i Sverige är 43 983. Enligt SCB skulle siffran vara 49 186. (Mer detaljerade förklaringar till siffrorna finns i kommentarerna.) Jag har inte haft möjlighet att undersöka uppgifterna närmare, men det verkar ju helt klart som att det finns fler husbilar än vad vi rapporterade igår …

Men var har då InfoTorg fått sina uppgifter ifrån? Vad säger ni om det här? Vi undersöker saken vidare imorgon och återkommer!

mönsterås med husbil

Prenumerera på vårt nyhetsbrev