Meny Stäng

Husbil inget för Stockholmare?

Annons

Vi har funderat över hur många svenskar som har husbil, men nu behöver vi inte undra längre … På informationsföretaget InfoTorg hittade vi en artikel från juli 2009, där man kan läsa att det finns 19 000 privatägda husbilar i Sverige. (Om ni vill kan ni jämföra detta med att det finns 270 000 husvagnar!).

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vanligare med husbil på öar

I snitt finns det 2 husbilar per 1000 invånare i Sverige. Mest populärt verkar det vara med husbil på öar, av nån anledning. På Orust finns det 8 husbilar/1000 invånare och på Gotland 4,5 husbil/1000 invånare.

Mindre vanligt i Stockholm

Stockholmare verkar däremot inte vara särskilt intresserade av husbil … I huvudstaden går det bara 1 husbil/1000 invånare. Allra mest ointresserade är Solnaborna, som bara har 0,4 husbilar per invånare. Statistik över husbilsinnehav i alla län och kommuner hittade vi också på Infotog. (Uppdatering: Denna statistik tycks inte finnas kvar längre.) Men kan nån förklara varför Stockholmarna ratar husbilen?

Var får husbilar stå?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev