Meny Stäng

Filmtips: The Reader

Annons

Har du sett filmen ”The Reader”? Ibland vill man se en film som ger lite mer än bara underhållning för stunden, och då kan vi tipsa om The Reader med Kate Winslet och Ralph Fiennes. Filmen handlar om den 15-årige studenten Michael Berg som inleder en passionerad kärleksaffär med den drygt 30-åriga konduktören Hanna.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Helt andra omständigheter

När huvudpersonen ett antal år senare, som juridikstudent, iakttar krigsförbrytarrättegångarna mot nazisterna, får han träffa sin forna älskarinna under helt andra omständigheter. Och plötsligt förstår han att hon döljer en hemlighet som hon anser vara mer skamlig än mord …

Känslosam film

Det här är en välgjord och känslosam film som inte ger svar på några av de svåra frågor den ställer, men som lämnar åt tittaren att fundera över människans förmåga till ohyggliga handlingar såväl som som till kärlek och förlåtelse.

The reader

Prenumerera på vårt nyhetsbrev