Meny Stäng

Resa med böcker: Ryssland

Annons

Nu när vi läser ryska passar det väl bra att resa med böckerna till Ryssland!? Här kommer fem böcker som tar med er genom både tsarernas och kommunisternas tidevarv.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

5 böcker som tar dig med till Ryssland

Idag presenterar vi fem böcker som gör att du kan resa till Ryssland, utan att behöva gå utanför dörren. Väldigt intressant läsning!

  1. Peter den store av Henri Troyat – En biografi över den ryske tsaren Peter den store, som levde mellan 1672 och 1725. Intressant läsning som bland annat ger inblick i de våldsamma reformer som moderniserade landet …
  2. Huset vid floden Dvina av Eugenie Fraser – Om en uppväxt i Ryssland under tsartidens sista år, och om flykten till Skottland efter revolutionen.
  3. Vitt på svart av Ruben Gallego – En bok om att växa upp som barn med funktionshinder på ett barnhem i “världens lyckligaste land” Sovjetunionen. En bok om en grym uppväxt, skriven med värme och svart humor.
  4. Jag vill leva av Nina Lugovskaja – Nina växer upp i ett stalinistiskt Moskva, där man inte får säga eller ens tänka vad man vill. Men Nina skriver i sin dagbok… Det här är Ninas dagböcker, som hittades i KGB:s arkiv för några år sedan.
  5. Farväl min Kursk av Vera Efron – Den 12 augusti år 2000 exploderade Kursk djupt ner i Barents hav. Vera försöker både beskriva de politiska förvecklingarna och de sista ångestfyllda dygnen ombord på ubåten.
jag-vill-leva

Tidigare inlägg i serien Resa med böcker:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev