Annons

Välkommen till USA 1935. Det här är en tid av rasism, då oskyldiga svarta amerikaner kan lynchas av en uppretad vit mob. Detta är en intressant film som tar med en till en tid då världen såg annorlunda ut, trots att det egentligen inte är så längesedan.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En sann historia

Filmen bygger på en sann historia, vilket kanske gör den ännu mer sevärd. I filmen får man följa Melvin B Tolstoy som är professor på Wiley college i Texas, ett college för svarta. Han inspirerar studenterna till att ställa upp i skolans debattlag, som blir ett av de första att möta vita studenter.

Huvudrollerna spelas av Denzel Washington och Forest Whitaker. Denzel Washington har också regisserat den här amerikanska filmen från 2007, som producerats av bland andra Oprah Winfrey och hennes produktionsbolag Harpo Productions. Detta är en film värd att se!

great_debaters

Prenumerera på vårt nyhetsbrev