Meny Stäng

Veckans bloggtema – boken

Den här veckan uppmanar Mymlan oss att blogga om boken – den som gjort starkast intryck och kanske förändrat ditt liv eller din syn på omvärlden. För min del bidrar böcker med just detta, att få se världen ur andra människors ögon. Genom att läsa om människors livsöden i skilda delar av världen, och under olika tider av historien, breddas perspektivet. På det sättet tror jag att man kan öka sin egen förståelse för människor och händelser runt om i världen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Flicka i Sibirien

Samtidigt är det ju fantastiskt spännande att få följa med till Kina, Indien eller Afrika … Det finns många bra berättelser, men jag väljer att skriva om den första boken som tog med mig på en sån här resa. Flicka i Sibirien av Esther Hautzig är en ungdomsbok, och handlar om när Esther som 10-årig judisk flicka blev deporterad med sin familj från Vilnius i Litauen till Sibirien.

Minns fortfarande …

Jag var kanske i 12-årsåldern när jag läste den, men jag kan nog återberätta det mesta … Som vuxen har jag sedan besökt både Vilnius och Sibirien, och läst om många andra intressanta livsöden. Har du någon bok som påverkat dig extra mycket?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev