Meny Stäng

Boktips: Tre sekunder av Roslund & Hellström

Peter läste Tre sekunder sommaren 2009. Jag minns precis när han öppnade första sidan. Vi stod på färjan mellan Ystad och Swinoujscie då, på väg ner mot Europa med husbilen. Efter bara några rader tittade han upp och frågade ”Vad heter den här båten?”.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ombord på färjan Wavel

”Wavel”, svarade jag. Och visst är det ett lite lustigt sammanträffande … Vi stod ombord på färjan Wavel på väg mot Swinoujscie. På första sidan i boken kan man läsa följande.

Det var inte mycket till bar, M/F Wavel var en av de största färjorna mellan norra Polen och södra Sverige men det här, smuliga bord och stolar och fyra magra pinnar som ryggstöd, det var inte meningen att man skulle sitta kvar särskilt länge.

Plötsligt blir alla fiender

Sedan dröjde det ända till den här hösten, innan jag tog mig an boken (deckare är inte riktigt min grej). Men ändå får jag ju medge, den här boken är spännande! Piet Hoffman är en infiltratör som tar sig in på ett av Sveriges större fängelser för att ta över droghandeln, på uppdrag både av den polska maffian och den svenska polisen. När det går fel är plötsligt alla hans fiender …

Tre sekunder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev