Meny Stäng

Positionsljus på takräcket

Annons

Nu har vi positionsljus på takräcket på husbilen. Peter har mekat en del med husbilen de senaste dagarna, och en av de saker han gjort är att montera nya positionsljus på sidorna. De nya ljusen har han monterat på takräckets fästen, tre på varje sida.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Montera positionsljus på takräcket

Peter borrade hål i takräcket för att dra igenom kablarna, och sedan skruvade han fast de sex lamporna i takräcket, tre på varje sida. De nya positionsljusen sitter nu på takräckets alla sex fästen. Redan tidigare hade vi extra positionsljus längst ner, fem på varje sida istället för de två som satt där från början. Nu har vi  också fått belysning högst upp.

Det är egentligen alldeles för kallt för att meka husbil just nu och man blir stelfrusen om händerna efter ett tag, men Peter är alldeles för ivrig med lamporna för att invänta en bättre säsong. Nu syns vi i alla fall ännu bättre i mörkret än vi gjorde tidigare. Och det kommer kännas trevligt att rulla ut husbilen i vår!

Våra nya positionsljus på takräcket syns bra i mörkret
Våra nya positionsljus på takräcket syns bra i mörkret

Positionsljus som vi monterat förut

De positionsljus som vi monterat förut sitter längst ner, längs med bilens långsidor. Det blev fem nya orange lampor på varje sida, istället för de två som satt där tidigare. Jobbet var lite pilligt och tog en bra stund (i obekväm arbetsställning), men det blev bra när det blev klart!

Nya lampor på husbilen - positionsljus
Positionsljus längst ner på husbilens långsidor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev