Meny Stäng

King, queen, twin, double…

Annons

Vi ska boka hotell i Kanada och håller på att välja rum. Men varför ska det vara så krångligt? King, queen, twin, double … vad betyder alla de här benämningarna på sängar egentligen? Är alla de här typerna av sängar för två? Är något jättelyxigt och något enkelt …?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Inte lätt att hitta rätt hotellsäng

Detta med hotellsängar verkar vara en djungel. Vi blir helt förvirrade (är ju vana att ha sängen med oss i husbilen). Vi har försökt googla runt lite och har kommit fram till följande, om det nu stämmer? Vad är era erfarenheter? Vad brukar ni välja?

  • King bed – Säng som är minst 180 cm bred
  • Queen bed – Säng som är 140 – 160 cm bred
  • Twin bed – Två separata sängar
  • Double bed – Säng med plats för två personer
King, queen, twin, double
Vår hotellsäng på Zanzibar 2008

Prenumerera på vårt nyhetsbrev