Meny Stäng

De bloggar om husvagnslivet i USA

Annons

Vill du veta mer om husvagnslivet i USA? Svenska Stephanie bor med sin familj i husvagn – i USA och skriver på bloggen iHusvagn. Förutom att bloggen är välskriven och fylld med fina bilder, är det intressant att följa livet i husvagn i den amerikanska kulturen. Det är spännande när någon vågar välja ett lite annorlunda sätt att leva! Vi blev så nyfikna så vi valde att ställa några frågor till Stephanie.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hur kom det sig att du och din familj hamnade i en husvagn i USA?

Vi ville båda vara hemma med barnen och se dem växa upp. Med hus och allt vad det innebär kunde vi inte försörja oss enbart på vårt företag utan maken jobbade skift.

Genom att sälja huset och ge oss av kunde vi nå fler destinationer att sälja våra produkter samtidigt som våra kostnader minskade.

Hur ser ert liv ut idag? Var bor ni med husvagnen och hur försörjer ni er?

Vi bor överallt och ingenstans. Vi säljer gummistämplar (för kortmakeri och scrapbooking) och lever på att åka runt på mässor i USA. Vi planerar att göra 25 stycken i år och över 30 nästa år. Vi rör oss mycket och vid en tidpunkt i år kommer vi att ha mässa nio helger i rad.

Kan du berätta lite om husvagnen?

Vår husvagn är en amerikansk modell, en så kallad ”5th wheel”. Man hakar på den direkt på truckflaket istället för att ha den hängandes efter. Den är strax över 12 meter lång och nästan 4 meter hög. När vi valde hade vi några viktiga kriterier. VI ville ha en dubbelsäng och vi ville ha ett extra rum som vi kunde göra om till kontor för att dels ha våra datorer, dels få plats med företaget. Här nedan kan ni se planlösningen.

Vad är bra med husvagnslivet i usa?

Det mesta! Vi älskar att ha huset med oss. Tidigare när vi har gjort mässor har vi bott på hotell och det har (av förklarliga skäl) aldrig känts som hemma. Nu bor vi ofta på mässområdet och vi kommer och går med barnen precis som vi vill.

Vi älskar friheten, att se nya ställen och möta nya människor. Vi bor smått vilket gynnar barnen och kontakten med dem. Det har möjliggjort att vi kan leva tillsammans som en familj utan att behöva ha mamma eller pappa borta större delen av tiden.

Vad är utmanande med husvagnslivet i USA?

Det både maken och jag finner allra svårast är vår dåliga uppkoppling. Att se på en Youtube-film är en omöjlighet och det är inte alltid en självklarhet att kunna ringa hem till familjen från Skype. Att kunna ha en videokonversation med barnens mormor i Sverige eller farmor och farfar i Kanada är bara att glömma. Annars är det som att bo i ett vanligt hus, köket är i minsta laget, men det går.

Hur är det att leva i USA jämfört med Sverige? Vilka kulturella skillnader tycker du är mest påtagliga?

Religionen är den mest påtagliga skillnaden. Beroende på var i USA man är kan det bli väldigt galet med religionen. Vi har råkat ut för några pinsamheter där vi föräntats be bordsböner och annat. Alla tar för givet att man är troende. Något annat som är läskigt är att var och varannan människa bär runt på vapen och alla tycker att vi ska ha vapen i husvagnen, något som både maken och jag är emot eftersom vi kommer från länder där det är olagligt.

Hur ser era planer ut för framtiden? Hur länge kommer ni att bo kvar i husvagnen?

Vi har ingen aning om det är det som gör att det känns så befriande. Vi lever inte efter en redan skriven bok utan varje dag är ett nytt, tomt blad. Vi kommer att göra detta så länge vi tycker att det är kul men har sagt att vi ska ge det minsta 1,5 år. Märker vi att det på något sätt påverkar barnen negativt avslutar vi vår resa, men jag inte att det gör det. När vi är ”färdiga” lutar det just nu åt att vi flyttar till Sverige, om vi kan försörja oss där.

Det är en rejäl husvagn familjen bor i...
Såhär kan husvagnslivet i USA se ut!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev