Meny Stäng

Vad är viktigast när du ska välja hotell?

För ett tag sedan drog resebloggaren Come fly with me igång en hotellutmaning. Vad är viktigast när du ska välja hotell? Vi svarar hur vi tänker och hoppas på att få höra dina synpunkter!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1) Vad är viktigaste när du väljer hotell?

Vi måste erkänna, vi är totalt beroende av sociala medier. Viktigt för oss är att det finns välfungerande WiFi på rummet. Om bara det finns kan vi stå ut med allt möjligt annat …

2) Vad är det första du gör på ett hotellrum?

Tar ett foto för att lägga ut på bloggen! Om det är en pressresa är det stressigt så då hinner vi inget mer – då är det bara att släppa väskorna och kasta sig ut på stan.

3) Hur ser det ut när du ska boka hotell, hur går du till väga?

Om vi bokar i förväg kollar vi på Tripadvisor eller frågar någon resebloggare som varit på platsen. Men ibland bokar vi inte i förväg – då blir det som det blir helt enkelt.

4) Vad är värt att lägga extra pengar på?

WiFi och bra läge. Vi vill inte tillbringa så mycket tid på rummet, så det är inte viktigt att det är lyxigt, men det är skönt om man har nära till sånt som man vill se och göra.

5) Vilket är det bästa hotell du bott på i Sverige?

Oj! Vi har ju husbil, så det är väldigt sällan vi bor på hotell i Sverige. Med jobbet bodde jag en gång på Ulfsunda slott, och det var mysigt. På kvällen kunde man sitta framför den sprakande brasan i biblioteket innan man drog sig tillbaka till sitt lilla rum, vart och ett med eget namn och egen design.

Rummet Patina på Ulfsunda Slott
Rummet Patina på Ulfsunda Slott

6) Och i Världen?

Vi bodde väldigt mysigt i moderna bungalows på La Pari Pari på Langkawi i Malaysia. Allt var rent och fräscht, WiFi fungerade snabbt och personalen var sådär underbart personlig så man saknade dem när man åkte därifrån.

Pari Pari
Charmigaste personalen på hotellet La Pari Pari på Langkawi, Malaysia

7) Vad ger ett hotell extra pluspoäng?

Trevlig och hjälpsam personal som bjuder på sig själv och gärna gör det där lilla extra.

8) Ett riktigt bottennapp i hotellväg…

I Irkutsk i Sibirien bodde vi på ett hotell där fjädringen i sängen var så dålig att Peter slog i golvet när han satte sig i den, haha. Inte sååå bra!

Hotell Irkutsk
Vi minns inte namnet på hotellet i Sibirien, men det var inte fantastiskt …

9) Hur viktig är frukosten?

Alltså, jag ääälskar ju frukost. Frukosten måste inte vara enormt stor, men det ska vara kvalitet och kännas lite extra lyxigt. Hotell utan frukost går fetbort.

10) Tre bra saker i ett hotellrum:

1) Snabbt och bra WiFi, 2) många eluttag och 3) kartor och information om viktiga saker, såsom sevärdheter – och vilka tider frukosten serveras!

11) Tre mindre bra saker:

1) Dåligt med nödutgångar eller galler för fönstren, så man inte vet hur man ska ta sig ut vid brand, 2) jättekomplicerad teknik på rummet så man behöver en manual för att tända lamporna/se på TV och 3) kontinental frukost.

12) Vilken typ av hotell fördrar du?

Små och mysiga hotell med personligt bemötande.

13) Klagar du om du inte är nöjd med rummet?

Om det inte finns WiFi klagar vi. I övrigt är vi nog (lite för) snälla som hotellgäster.

14) Finns det någon hotellkedja som ligger dig extra varmt om hjärtat?

Oj, vi har nog ingen aning! Vi bor oftast på små personliga hotell och inte så ofta på kedjor, så vi kan nog inte svara.

Hotellrum Gothia Towers

Översta bilden i inlägget: Hotell Park i Split, Kroatien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev