Meny Stäng

McLobster på McDonalds i Kanada

Annons

McLobster på McDonalds, har du hört talas om det? Vi befinner oss i Halifax på östkusten i Kanada just nu, och här verkar finnas hummer i överflöd. Hummer serveras precis överallt, och McDonalds är inget undantag. Igår blev det en McLobster meny för oss till lunch.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

McLobster på mcDonalds – vad är det?

Vi brukar inte så ofta äta på McDonalds när vi är utomlands. Det är i alla fall inget vi eftersträvar eller längtar efter, även om det händer att det är smidigt att slinka in på McDonalds när det är stressigt och man behöver energi snabbt och enkelt.

Igår gjorde vi ett besök på McDonalds av en helt annan anledning. Vi ville nämligen testa maträtten McLobster. Vi hade sett skyltar om detta utanför snabbmatskedjan och efter att ha tänkt några rundor så insåg vi att … ja, detta måste testas!

Nu har vi testat här i Halifax och kan dela med oss av våra erfarenheter. McLobster är helt enkelt det som ibland också kallas ”Lobster rolls”. Detta är alltså en typ av korvbröd som man fyllt med hummerröra och lite sallad.

När man beställer en meny får man dessutom pommes frites och läsk. Hur det smakade? Inte så dumt faktiskt, även om det kändes lite konstigt att sitta på McDonalds och äta hummer och dricka läsk …

McLobster på McDonalds i Kanada
McLobster på McDonalds i Kanada

Hummer i allt

Det måste finnas hummer i överflöd här i Halifax i Kanada, för det känns som att man får hummer i allt. När vi har beställt ”fisk- och skaldjursgratäng” har den till exempel varit fullproppad med hummer, även om det inte stått uttalat på menyn. Vi har också sett väldigt många människor på restaurangerna som ätit just … hummer.

Men som sagt, man behöver inte gå till de fina fiskrestaurangerna för att hitta hummer. Det räcker med ett besök på McDonalds. Och om man vill variera sig kan man gå till tacobaren runt hörnet – där serverar de nämligen hummertacos. Detta får vi prova nästa gång!

Hummer
Hummer, hummer, hummer i Halifax i Kanada …
Murphys Halifax
Murphys restaurant vid havet, som också serverar hummer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev