Meny Stäng

Ritningar för bygglov på husbåt

Annons

Vi ska förstås bygga om husbåten. Jag skriver förstås eftersom Peter bygger om allting han lägger vantarna på. Först har han lagt massor av tid på att rita hur båten ska se ut, och nu är det dags att få ner allting i en bygglovsansökan. Va, behöver man bygglov för en båt? Nja, inte i vanliga fall, men vår båt ligger i Pampas Marina och ingår i Solna stads stadsplanering. Så ja, vi måste ansöka om bygglov.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Skalenliga ritningar

Att ansöka om bygglov är inte enkelt! Objektet ska ritas skalenligt från alla vinklar. Det ska vara tydligt vad som ska bevaras, vad som ska rivas, och vad som ska byggas nytt. På otaliga detaljritningar ska man sedan märka ut konstruktion, tjocklek och material. Utöver ansökningsblanketten finns blanketter för arearedovisning, teknisk beskrivning, utvändiga material och kulörer, kontrollansvarig … you name it.

Extra krångligt när det är en båt

Att det rör sig om en båt gör att allting blir extra krångligt. Här finns inte en enda rak linje. Allting är rundat, svänger, kröker sig… Det finns prång överallt och takhöjden skiftar från det ena hörnet till det andra. Vi har förberett genom att måtta båten, och genom att leta igenom byggvaruhusen efter lämpliga material. Igår kväll satt Peter uppe till sent och ritade …

Ritningar husbåt
Ritningar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev