Meny Stäng

Aquavillor i Pampas marina

Här i Pampas Marina i Solna ligger ca 20 Aquavillor och 15 husbåtar – alla för permanent boende året om. Jag har nämnt Aquavillorna tidigare och fått lite frågor om dem, så jag tänkte att jag skulle berätta lite mer …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vad är en Aquavilla?

Så vad är en Aquavilla då? Jo, precis vad det låter som: en villa som flyter på vatten. Idén kommer från en av ägarna till Pampas Marina, och villorna tillverkas av ett dotterbolag till marinan, nere i Västervik.

Bygglov och detaljplan

Så vitt jag vet finns det för närvarande bara folk som bor i Aquavillor här i Pampas, men det är på gång på andra orter också, bland annat Västervik och Norrköping. För att få bo i en Aquavilla permanent krävs både bygglov och detaljplan från kommunen, med reglering av infrastruktur, säkerhet och miljöfrågor.

Även om det är på gång i flera kommuner, dröjer det därför ganska länge innan idéerna blir verklighet. Villorna finns i flera olika modeller, som ni kan se på bilderna nedanför. Läs gärna mer om Aquavillorna här.

En annan variant av aquavilla
En annan variant av aquavilla

Prenumerera på vårt nyhetsbrev