Meny Stäng

Aquavillor i Pampas marina

Här i Pampas Marina i Solna ligger ca 20 Aquavillor och 15 husbåtar – alla för permanent boende året om. Jag har nämnt Aquavillorna tidigare och fått lite frågor om dem, så jag tänkte att jag skulle berätta lite mer …

Vad är en Aquavilla?

Så vad är en Aquavilla då? Jo, precis vad det låter som: en villa som flyter på vatten. Idén kommer från en av ägarna till Pampas Marina, och villorna tillverkas av ett dotterbolag till marinan, nere i Västervik.

Bygglov och detaljplan

Så vitt jag vet finns det för närvarande bara folk som bor i Aquavillor här i Pampas, men det är på gång på andra orter också, bland annat Västervik och Norrköping. För att få bo i en Aquavilla permanent krävs både bygglov och detaljplan från kommunen, med reglering av infrastruktur, säkerhet och miljöfrågor.

Även om det är på gång i flera kommuner, dröjer det därför ganska länge innan idéerna blir verklighet. Villorna finns i flera olika modeller, som ni kan se på bilderna nedanför. Läs gärna mer om Aquavillorna här.

En annan variant av aquavilla
En annan variant av aquavilla

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få rabatt i webbshopen!

FREEDOMtravel avsändare