Meny Stäng

Eländet fortsätter i pannrummet

Man trodde väl inte att man kunde drabbas av mer elände nu, men se det kunde man. I morse vaknade jag och gick på toaletten och sedan hörde jag Peter som skrek i panik från sovrummet på nedre däck: ”Stäng av vattnet!”. Då hade vår nya fina avloppspump gått sönder … igen!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Utan avlopp igen

Resultatet? Avloppsvatten i hela pannrummet, inklusive i skrovet. Det blev till att stänga av vattnet, sätta igång den dränkbara pumpen för att pumpa ut vatten och … skura. Så nu är vi utan avlopp igen (börjar kännas bekant det här.) Det som hänt är att rören hoppat isär, och vi tror att rörmokaren måste byta från plast till mässing. Vi har sms:at honom och hoppas att han kan komma imorgon.

Vi målar

Vad vi gör idag då? Ja, jobba kan vi ju göra ändå, så vi passar på att fixa här och där. För att ni inte ska tro att det bara är Peter som jobbar så får ni se mig när jag målar pannrummet idag. Bara liiite svårt att komma åt ibland …

Runda fönster
Runda båtfönster som ska målas

Ofrivilligt spartanskt leverne

Vi fick en kommentar från en läsare, som skrev att hennes pappa, som var rörmokare, brukade säga att hans jobb nog var ett av de viktigaste i dagens moderna samhälle. Och vi är benägna att hålla med! Fördelen med att vara utan vissa saker ibland är att man inser hur bra det är när de fungerar.

Vi har vatten i en kran på bryggan och det finns toaletter i marinan, så vi klarar oss tillfälligt. Men det är otroligt opraktiskt att inte ha vatten och avlopp. Allt, från att tvätta händerna till att tömma ut ett glas eller diska, blir komplicerat. Stekpannan diskade jag i kallvatten från bryggan, och sen öppnade jag fönstret och tömde ut diskvattnet i sjön … Vi hoppas att rörmokaren kommer imorgon. Annars får vi flytta till husbilen några dagar.

Diskvattnet får man tömma genom fönstret, ut i sjön

Prenumerera på vårt nyhetsbrev