Meny Stäng

Har du körkort? – varför eller varför inte?

Annons

Jag har insett att jag har en (stor) bil och (kanske en av Sveriges största) bilbloggar … men inget körkort. Det är ju inte så att jag principiellt inte vill ha ett körkort, tvärtom! När vi reser långt med husbilen vore det smart om vi båda hade körkort. Tänk om Peter blir sjuk till exempel …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Varför har jag inte körkort?

Så varför har jag inte körkort då? Nja, själva körandet tog väl emot på den tiden då jag faktiskt halvhjärtat försökte. Sedan har jag inte haft nåt stort behov av det. Jag har alltid bott centralt och de kommunala förbindelserna i Stockholm fungerar väldigt bra.

Idag tar det emot att skaffa körkort eftersom det skulle ta tid och kosta pengar, och eftersom jag dessutom måste lära mig att köra en väldigt stor bil. Samtidigt skulle det förstås vara praktiskt och bekvämt om vi båda har körkort!

Däremot har jag inget som helst feministiskt perspektiv på detta … vilket jag upptäckt att en del andra har. När de upptäcker att jag är “beroende” av min man blir de upprörda och försöker stötta mig att ta körkort för att bli “självständig”…?

Hur tänker du?

Så här ser jag inte alls på det, men jag är intresserad av hur du tänker? Och hur det är hemma hos er – vem eller vilka har körkort?

Körning husbil

Prenumerera på vårt nyhetsbrev