Meny Stäng

Vi målar båtskrov

Nu, när midsommarhelgen är över, kan vi förstås inte fortsätta ligga på latsidan … Husbåten ligger på land och vi har fullt upp. Just nu håller vi på att måla skrovet. Vi har skaffat en tvåkomponents-färg som ska på i ett tjockt lager, för att skydda skrovet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fyra varv

Det blir fyra varv (måla kanter + rolla + måla kanter + rolla). Mellan varje varv ska färgen torka i 30 timmar. Ikväll har vi kört det första varvet, och vi har haft hjälp av Peters son Billie, som bor med oss i husbilen under några dagar. Att vi väljer vitt den här gången beror på att färg med mindre pigment har bättre skyddande egenskaper. Vi får kanske måla vattenlinjen i annan färg efteråt …

Båtens skrov
Båtskrovet är slipat och högtryckstvättat
Billie målar
Billie är redo att måla

Prenumerera på vårt nyhetsbrev