Meny Stäng

Nordvästra Skåne: Ängelholm och Båstad

Annons

Vi stannade en dag hos våra vänner i nordvästra Skåne och fick samtidigt se både Ängelholm och Båstad. Idag ska vi köra upp mot Stockholm är det tänkt. Och vad har vi vaknat upp till? Vinterlandskap med massor av snö…

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Julmarknad i Ängelholm

Igår gav vi oss av till julmarknaden i hembygdsparken i Ängelholm. Den var förstås betydligt mindre än julmarknaderna i Nürnberg och Lübeck, men å andra sidan hade den öppnat!

Här såldes danska ostar, skånska korvar, sill, honung och lakritsremmar. Det anordnades “drickabacksklättring” och barnen kunde åka vagn efter hetsiga Siberian Husky-hundar. Mest fascinerad var jag dock av skyltarna vid burarna med kanariefåglar. Och så gick vi till våffelstugan och fick våfflor med sylt och grädde – inte dumt!

Julmarknad i Ängelholm
Vid korvbilen på Ängelholms julmarknad kan man köpa skånsk brännvinskorv
hfh
Vilken tur att vi  inte hade tagit med spagetti då…
Peter hade faktiskt cigaretter, men det fick man visst inte heller mata dem med...
Peter hade faktiskt cigaretter, men det fick man visst inte heller mata dem med…

Konsert i Båstad

Efter besöket på Ängelholms julmarknad begav vi oss till Båstad. Vi har faktiskt aldrig varit i Båstad förut, trots att det ju är ett väldigt populärt ställe på somrarna, så det var intressant att komma hit! Vi promenerade på den fina sandstranden, såg människor som gick ut till huset på bryggan i morgonrock (bastu?) och dokumenterade Peppes Bodega, där vi gissar att det är håll-i-gång på somrarna.

Därefter mötte vi upp Anders och Anitas trevliga vänner och gick tillsammans på en konsert med Båstad Bjäre musikkår, som spelade filmmusik. En trevlig dag i Skåne alltså! Nu ska vi bara se hur vi ska lyckas ta oss härifrån i snön …

Stranden i Båstad i november
Stranden i Båstad i november
Peppes Bodega i Båstad
Peppes Bodega i Båstad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev