Meny Stäng

Happy Friday: Här är mitt liv

Ok, nu kör vi! Peter vid spakarna och ”Här är mitt liv” del 1. Jag kommer att berätta om mitt liv ett par gånger framöver på fredagar och här börjar det. Peter Andersson 19600706 föddes på Sabbatsbergs sjukhus mitt i city och självklart Djurgårdare. Vid min födsel bodde vi på Karlbergsvägen i Karlberg och sommarställe på Blidö, så vid två veckors ålder körde dom ut mig till skärgården, och där började jag min karriär eftersom att jag är född i juli.

Mina första år

Vi bodde i en tvåa utan hiss på en innergård 4 våningar upp i Karlberg och det kan inte  ha varit lätt att få upp en barnvagn där. Så var det och det var tåga i den generationen. Vi åkte till sommarstället på Blidö utanför Norrtälje varje dag det var ledighet under mina första 20 år, och det var där jag hade alla mina bästa vänner och underbara minnen.

Vi flyttade till Jakobsberg (Järfälla) två mil väst om Stockholm till en fyra 1968 för Stockholm byggdes ut då. Det var byggkranar eller skog så långt ögat kunde nå.

Jag som väldigt liten
Jag som väldigt liten

Vad kommer jag ihåg?

Min morbror jobbade med musik och vi fick all möjlig musikutrustning från honom. Han kom alltid med senaste grammofon, stereoanläggning och skivor från första Beatles, Heppstars, (där Benny Andersson började sin karriär) Stones och Tom&mick, (Tommy Körberg) m.m ja name it.

Han umgicks med alla inom branschen så musik har speglat hela mitt liv. Min pappa var uppvuxen med Jazz och klassisk musik så det sitter och min mamma älskade Fred Alistair och gänget så det fastnade också.

Lintott
Remember the good old times

Och lite till

Nu kommer vi till dom jobbiga sidorna, haha. Dom där jäkla yllebyxorna som bara kliar när man ska bort och vara fin och en skjorta som såg ut som en tapet och fluga på det, hur fan tänkte dom? Jag hatade det och grät mest hela tiden.

Sen när det kom till julafton så var det så härligt att få en julklapp på morgonen som man kunde underhålla sig med hela dagen, och vad skulle vi göra mer då? Vi skulle till både mormor och morfar och farmor och farfar samma dag, jo hejsan. Det var alltid stress att hinna med alla och när vi barn fick paket av dom äldre så var det örngott och skedar i silver, och hur kul var det för ett barn, haha. Vilka tider.

sista lugna perioden i mitt liv

Att konfirmera sig ingick liksom och det gjorde jag på Blidö skärgård men jag ångrade mig under dom första dagarna. Min pappa var väldigt hård och sa bara ”du har anmält mig till det här och då år det bara att genomföra det”. Han var väldigt tuff på att man får stå för vad man gör och säger i livet och det följer mig än i dag, och jag älskar det.

Konfirmation
bästa frillan

Jag hade väldigt mycket kärlek i min uppfostran och hela släkten väldigt nära mig så jag är lyckligt lottad och dom första 14 åren var lätta. Sen hände det något vid 14 års ålder med hjärna och kropp och jag slog mig lös men det tar vi nästa fredag.

Nyhetsbrev

Vad har du för minnen dom första 14 åren?

Missade du förra Happy Friday? Läs Dagens skratt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev