Meny Stäng

Vi pratar resor i podden ”Ready for Takeoff”

Annons

Några veckor innan vi gav oss av på vår resa till Polen och Tjeckien spelade vi in ett poddavsnitt i podden ”Ready for Takeoff”, som görs av Falck Global Assistance. Nu kan du lyssna på avsnittet, där vi pratar om våra mest äventyrliga resor och delar med oss av våra bästa tips för att inte råka illa ut på semestern.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Falck Global Assistance

Falck Global Assistance är experter på Travel Risk Management och sköter säkerhet och trygghet när det gäller tjänsteresor och utlandsetablering. De har också startat en podd som heter Ready for Takeoff där de bjuder in olika gäster och pratar om sånt som har med resande, risker och säkerhet att göra. I det senaste avsnittet har vi fått äran att vara gäster, och såhär skriver de om avsnittet:

I det tredje avsnittet av Ready for Takeoff träffar vi Sveriges största resebloggare, Helena och Peter Bergström från FREEDOMtravel för att prata om resandet som livsstil, vad de alltid packar med i väskan och var man finner ett kittlande äventyr – utan att kompromissa med säkerheten. Vi diskuterar deras syn på att “jaga länder” och får ta del av spännande historier från deras många resor.

Roligt att prata resor

Att prata om resor är ju något av det roligaste vi vet! Med andra ord hade vi riktigt kul när vi spelade in det här poddavsnittet tillsammans med Jonas Frid från Falck Global Assistance. Vi fick berätta fritt om hur vi ser på resande och hur vi tänker kring sånt som har med risker och säkerhet att göra.

Freedomtravel Polen
Att resa är det bästa vi vet! Här är en bild på oss från vår pågående resa i Polen.

Hur tänker vi kring säkerhet?

Risker ingår i livet och man kan aldrig ta bort dem helt, oavsett om man är hemma eller om man reser. Det som är speciellt när man reser är att man hamnar på ställen där man kanske inte känner till eventuella risker så väl, samtidigt som man ofta har med sig saker som man är rädd om. Naturligtvis måste man tänka till lite så man inte utsätter sig för onödiga risker!

När vi reser ser vi alltid till att ha försäkring och vi brukar också göra vissa försiktighetsåtgärder. Till exempel brukar vi se till att ha med mer än ett kontokort och förvara dessa på olika ställen, så att vi kan spärra det ena om vi skulle bli av med det.

När var på Malta senast trodde vi att vi blivit av med ett kontokort och spärrade det. Som tur var hittade vi kortet dagen efter i taxin vi hade åkt, men det är ändå skönt att veta vad man ska göra när det händer.

Efter ett restaurangbesök på Malta trodde vi att vi blev av med ett kontokort – men vi hittade det igen

De flesta människor är vänliga!

Vi gör en del försiktighetsåtgärder när vi reser, men vi går ju inte runt och är oroliga hela tiden. Tvärtom! Vi har rest i över 45 länder i fem världsdelar och har som längst varit på resande fot i 365 dagar i sträck. Vår erfarenhet är att de flesta människor runt om i världen är ärliga, hjälpsamma och vänligt sinnade.

Så, har vi varit med om några incidenter då? Och har vi några fler tips och tankar kring det här med resande och säkerhet? Klicka här för att lyssna på poddavsnittet! (Uppdatering: Länken är borttagen eftersom poddavsnittet inte längre går att lyssna på.)

Många har undrat om man vågar resa i Albanien – vi mötte bara vänlighet!

Hur tänker du kring säkerhet på resan?

Detta med säkerhet på resan är ett intressant ämne, och om du vill kan du läsa mer om världens farligaste länder 2018 på Matochresebloggen. Hur tänker du kring säkerhet på resan? Vilka försiktighetsåtgärder brukar du göra? Har du varit med om någon incident på någon resa och hur gick det?

Ready for takeoff

Prenumerera på vårt nyhetsbrev