Meny Stäng

Gästblogg: Då var det slut för i år

Lördag och gästblogg med Elisabeth Haug

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

 Tänk nu är vår semester slut. När jag tittar tillbaka på mina första blogginlägg och ser hur vi planerade resan, kan jag konstatera att vi har hållit oss väldigt nära den ursprungliga planen. Där vi avvek från planeringen var ju när vår kyl gick sönder och vi fick leta med ljus och lykta efter alternativa lösningar. Vi har lärt oss att service på bodelen i husbilen är svårt, näst intill omöjligt att få utfört i Kroatien.

Ta en paus, ha kul!!

Jag tycker att dessa bilder säger mycket. De tas på samma dag. Att kunna hantera ett problem och även om det inte är löst, koppla bort det för en stund, ha kul och sedan fortsätta jobba på problemen senare.

bella

Elias bästa minnen

Om jag frågar Elias vad han tyckte var roligast på resan så svarar han att vara på Margreteön i Budapest var jättekul. Att var i Gradac och träffa Bosanna som var såååå snäll och såklart snorkla och bada.  Att vara ute så länge gör att det tar lång tid att bearbeta alla minnen.  Vi kommer göra en bok till Elias så att han kan bevara alla minnen från resan.

Det blev en hel del fordon för Elias
Det blev en hel del fordon för Elias

Ett av mina de roligaste minnen

Selfie med åsna
Inte varje dag man tar en selfie med en åsna mitt på vägen

Det var när vi stannat i NoviSad där vi fick sova på värdshuset. Dagen efter såg vi att grusbacken upp till vägen var lite brantare än vi lagt märke till innan. Vägen gick direkt upp på huvudvägen och det gick inte att stoppa på toppen utan att fastna. Vi beslutade oss för att jag gick upp och stoppade trafiken och Per tog fart körde upp allt vad han kunde.

Det var en rolig syn när jag såg Per hålla sig fast i ratten och hoppade uppför backen och rakt ut i vägen. Jag sprang efter, hoppade in i bilen och andades ut. ”Det gick ju bra det där”, ja jisses vad det måste sett ut, folk trodde nog vi var galna.

Kylen

För er som undrar så har vi fortfarande en trasig kyl. Vi har i alla fall kontaktat Folksam och vi kommer att få det fixat av en trygg och bra verkstad. Just nu håller de på för att kolla om man ska laga den vi har eller om vi kommer få en ny.

Vår tillfälliga kompressorkyl var superbra. Såklart en omställning att ha en kyl på 40 liter istället för 140 liter men det var kallt iallafall. Den kommer nog följa med nästa år som ett komplement till den stora. Vi har alltså inget riktigt svar på hur det går med kylen förutom att nästa år kommer vi ha en som fungerar på ett eller annat sätt. 🙂

6 veckor, 18 länder, 17 stopp, 700 mil

Det har varit så roligt att göra denna resa, vi kan konstatera att vi aldrig känt oss otrygga, eller varit rädda i några länder.  Som ett exempel, Albanien var mycket trevligt, vi kände sig varmt välkomna på alla ställen vi stannade.

Ett väldigt trevligt minne var när vi kört fel i princip en hel dag och tillslut stannade för lunch. Eftersom som vi inte förstod menyn, bad vi den trevliga personalen ta det de trodde att vi ville ha, lite kött, ris sallad mm. Även Elias sa att detta var en av de bästa måltider på hela resan. Fortfarande lite oklart vad vi åt. 🙂

Lunch i Albanien
Denna underbara lunch gick på 18 euro och då fick jag med mig 0,5 l egenproducerad olivolja.

Vår vardag

Sagostund på stranden
Sagostund på stranden, här i Grekland. Vi har alltid med oss Kalle Anka. Det är vår grej.
Min cykel behövde lite omvårdnad, bakhjulet var plötsligt helt snett.
Min cykel behövde lite omvårdnad, bakhjulet var plötsligt helt snett.
Elias och jag lagar Tacogratäng till middag.
Elias och jag lagar Tacogratäng till middag.

Då tackar familjen Haug för sig

Tack alla som valt att följa oss på vår resa. Vi planerar redan för fullt inför nästa år. Jag hoppas att ni har tyckt att vi delat med oss att en verklighet och inte bara ”goda middagar och fina solnedgångar”

WIFI.se

Tack snälla Helena och Peter som lät mig blogga på er sida och för alla tips och råd du, Helena gett mig. Det har varit jättekul att skriva en blogg och vem vet, jag kanske fortsätter. Om någon vill kontakta mig, har råd, tips eller nåt så jag finns på elisabeth.haug@hotmail.se

Kram på er alla. 🙂

Elisabeth Haug familj

Missade du förra inlägget om resan? Läs Sista delen av resan, vi njuter in i det sista

Prenumerera på vårt nyhetsbrev