Meny Stäng

Att flyga till Eilat i Israel

SAS har nyligen öppnat en direktlinje från Stockholm till Eilat i Israel, vilket gör att man nu kan flyga till Eilat utan byten, på knappt fem timmar. Vi flög igår vid klockan 10:00 på förmiddagen och landade på flygplatsen utanför Eilat (Ovda) klockan fyra på eftermiddagen lokal tid. Sedan tog det ungefär en timme med buss att ta sig fram till Eilat.

Smidigt att Flyga till Eilat

Flyget från Stockholm till Eilat gick smidigt, med ett nytt fräscht SAS-plan. Vi bjöds på kaffe, te och en mini-pizza, och ville man ha något utöver det fanns ett beställningssortiment.

När vi landade på Ovda flygplats utanför Eilat möttes vi av ökenlandskap, mild skön luft, vakter med k-pist och … en vakt som ville fråga ut oss redan på landningsbanan. Har vi varit i Israel förut? Har vi någon släkting i Israel? Var tänker vi bo? Planerar vi att göra några utflykter, och vart i så fall?

Även om vi fick många frågor, så var vakten trevlig. Och nästa vakt var ännu trevligare! Hans uppgift var att hälsa oss välkomna till Israel och ge oss varsin ”goodiebag”. Jag (som kvinna) fick en handkräm och Peter fick broschyrer och kartor …

Att flyga till Eilat
Broschyrer, kartor och handkräm som vi fick på flygplatsen

Bussresa till Eilat

Om man bokat transfer fanns speciella bussar för detta. Vi som inte bokat transfer fick ta en vanlig lokalbuss, men det gick nog lika bra det. Bussen tog ungefär en timme, genom ökenlandskap, och sedan stannade vi på busshållplatsen i centrala Eilat. Till vårt hotell var det bara några minuters promenad, men om man bodde längre bort kunde chauffören tydligen köra vidare.

Flygbuss Eilat
Att flyga till Eilat är smidigt – Peter vid lokalbussen på Eilats flygplats
Eilat Israel
En hel timme körde vi igenom ett landskap som såg ut såhär (svårt att fota genom bussfönstret)

Rimonim Central Park hotel

Till slut kunde vi checka in på Rimonim Central Park hotel, som ligger centralt mitt i Eilat. Vi återkommer med en recension av hotellet när vi hunnit få lite bättre uppfattning. Än så länge kan vi konstatera att WiFi fungerar riktigt bra, men att flygplanen utanför (en annan flygplats) hörs ganska högt. Det kan i och för sig bero på att vi har rum på utsidan.

Än så länge är det i alla fall riktigt härligt att vara framme! Vi ska kolla in både hotellet och Eilat lite bättre snart. Vi återkommer!

City Park hotell
Framme på City Park hotel i Eilat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev