Meny Stäng

Husbils- och reseåret 2017

Annons

Året börjar lida mot sitt slut, och vi känner att det är dags för en liten årsresumé. Vi kan konkludera att vi under 2017 hunnit med att besöka tolv olika länder och provat en rad olika äventyr. Nytt för i år är bland annat dykning, klättring, mountainbike, helikoptertur och segling av skolfartyg. Vilket år! Nu satsar vi på ett nytt spännande 2018, då vi hoppas kunna inspirera dig till små och stora upplevelser. Hoppas att du hänger med!?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Januari: Österrike

Vi började året med en skidresa till Alpbachtal i Österrike, tillsammans med våra vänner Lennart och Beata. Detta var första gången i Alperna för oss, och det gav mersmak. Vi kan varmt rekommendera byn Reith och hotellet Pirchner-Hof.

Skidsemester i Österrike
I backen!

Februari: Caravan Stockholm

I februari hängde vi på husbils- och husvagns mässan Caravan Stockholm. Vi fotade lyxiga husbilar i 360 (så du kan snurra runt i bilderna) och gjorde ett reportage om 11 heta campingprylar till våren. Dessutom föreläste vi ju på mässan!

Freedomtravel Caravan Stockholm
Peter byter … byxor (!) på scen på Caravan Stockholm

Mars: Båtmässa och dykkurs

I mars hängde vi på både båtmässan och vildmarksmässan, vilket blev ännu roligare än väntat. På båtmässan fotade vi allt från lyxiga båtar till veteranbåtar, och dessutom lyssnade vi på kvinnliga ensamseglare. När Peter testade dykning blev han genast sugen på mer, och strax därefter blev det dykkurs.

Lära sig dyka
Peter på dykkurs

April: Malta och Tallinn

Vi inledde april månad med en äventyrlig resa till Malta och dess systerö Gozo. Här blev det dykning, mountainbike och klättring. Lite senare samma månad gav vi oss av för att upptäcka Tallinn. Vi fick bland annat uppleva två coola hotell, en annorlunda guidad tur och middag på restaurang med 20-talsstämning.

Klättring Malta
Peter är på väg uppåt, på Gozo i Malta
bra hotell i Tallinn
På hotell Estoria i Tallinn

Maj: Segling och amsterdam

Vi inledde maj med att mönstra på det gamla skolfartyget Gratia i Nynäshamn. Alltså, hur coolt!? Vi fick en fantastisk upplevelse och lärde oss samtidigt både om fartyget och om hur det funkar med seglingskurser. Lite senare samma månad reste vi till Amsterdam för en cool konsert och ett gäng upplevelser i Amsterdam.

Helena och Peter
Ombord på segelfartyget Gratis
Amsterdam fest
Redo för konsert i Amsterdam!

Juni: Helikopter, Ringsö och Tjeckien

Vi inledde juni med en häftig helikoptertur över Stockholm, och därefter åkte vi ut till Ringsö i Mälaren, där Peter senare skulle jobba. Sedan var det äntligen dags för vår husbilsresa runt Polen och Tjeckien! Under juni besökte vi bland annat Adršpach Rocks, Kutna Hora och Český Krumlov i Tjeckien. Vilka häftiga ställen!

Helikoptertur över Stockholm
Peter ser nöjd ut efter vår helikoptertur!
Stenformationer Tjeckien
Peter i Adrspach Rocks i Tjeckien …

Juli: Tjeckien, Polen och Tylösand

Vi fortsatte vår husbilsresa och insåg att Tjeckien har sååå mycket att erbjuda! Vi besökte bland annat slott och vingårdar och den vattenfyllda grottan Punkva Caves. Sedan fortsatte vi med husbilen till Polen där vi besökte allt från Krakow till visenterna (!) i Bialowieza nationalpark och de masuriska sjöarna. När vi rullade in i Sverige hann vi med ett besök i Tylösand.

Lednice slott
Det tjeckiska slottet Lednice
Leba strand
På en av Polens stränder!

Augusti: Schweiz och Wismar

I augusti åkte vi på en fantastisk resa till Schweiz, då vi bland annat testade att köra mountainbike downhill i Zermatt och äta raclette till middag. Vi tog också husbilen till Wismar i Tyskland, tillsammans med ett gäng andra glada husbilister. Vi upplevde staden Wismar, Schwedenfest och Ostsee camping. Tack till alla som var med på resan!!!

Mountainbike i Zermatt
Med mountainbike i Schweiz
Ostsee camping
Bästa husbilsgänget i Wismar!

September: Medelhavskryssning och Grekland

I september provade vi för första gången en kryssning, med Royal Caribbean. Ombord på fartyget fanns allt man kunde önska (inklusive skridskobana!) och vi hann också med att besöka Marseille, Nice, Rom och Vatikanstaten. Lite senare i september drog Peter på en pressresa till Kassandra i Grekland.

Moules frites i Nice
I Nice, under ett av stoppen på Medelhavskryssningen
cabana beach bar
Peter i Grekland i september, tillsammans med Christian från Matochresebloggen

Oktober: Jogersö, Femöre och Västerås

I oktober rullade vi med husbilen till Jogersö camping och havsbad med husbilen. Under samma resa hann vi också med att njuta av solen i Femöre i Oxelösund. Någon vecka senare var det dags för husbilsresa igen, denna gång till Västerås och den fina ställplatsen vid gästhamnen. På vägen hem hann vi dessutom med att möta tre spöken på Engsö slott.

Femörehuvud oktober
Vid Femörehuvud i oktober
Bland spöken på Engsö slott
Bland spöken på Engsö slott

November: Event i Stockholm

Under november månad hängde vi mest i Stockholm och gick på olika event. Vi besökte bland annat Travel News Market, och så gick vi ihop med journalisterna i Sveriges Turistjournalister, under en härlig kväll på Stadshuskällaren. Med Helenas jobb blev det också turer till Jönköping och Norrtälje.

Manliga bloggare
Fyra manliga resebloggare på Travel News Market i november: Peter från FREEDOMtravel, Johnny från Johnnybajdzan, Christian från Matochresebloggen och Daniel från Flying Dryden

December: Hemma

Under december har vi verkligen bara varit hemma i Stockholm. Vi har ägnat oss mycket åt att laga god mat – allt från snittar till soppor. Vi har ibland tagit oss ut för att kika på en julmarknad eller några skepp i stan, men mestadels har vi … reseplanerat! Den 30 december reser vi till Israel. Detta ser vi verkligen fram emot sååå mycket!

redo för Israel
Vi är redo för Israel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev