Meny Stäng

11 heta campingprylar till våren

Annons

Vi har hängt på mässan Caravan Stockholm under fyra dagar, och bland annat passade vi på att kolla in alla nya heta campingprylar. Idag presenterar vi 11 campingprylar som är nya, praktiska, snygga eller bara allmänt intressanta. Vad tycker du? Har du erfarenhet av någon av prylarna? Skulle du vilja ha någon av dem? Eller var du på mässan och såg någon annan intressant pryl?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. Hopfällbara kastruller

Dessa smarta kastruller kan fällas ihop så att de knappt tar någon plats i skåpen alls. Dessutom slipper du klirr i skåpen under körning. Kastrullerna kommer från Holiday Fritid, säljs via olika återförsäljare och finns i storlekarna 1,5 liter (268 kr) och 3 liter (295 kr).

Hopfällbara kastruller
Samma kastrull – uppfälld respektive hopfälld

2. Internetantenn

Är Internet-mottagningen på campingen dålig? Med hjälp av en antenn, som du monterar fast på husbilens tak, få du betydligt bättre mottagning. Du kopplar antennen till din 3G/4G-router från din operatör. Antennen hittar du hos Nordsat.se.

Internetantenn Nordsat
För bättre internet-mottagning i husbilen

3. Svängbart bord

Litet och praktiskt bord som ingår som standard i flera campers, men som också kan köpas separat. Bordets fot fästs mot en lodrät vägg och bordet kan sedan snurras, så att man får bordsskivan där man för tillfället önskar den. Bordet kan beställas från Camperways och kostar 1295 kr.

Svängbart bord Camperways
Sväng runt bordet dit du vill ha det för tillfället

4. Glas i cool design

De här snygga glasen, med tunna ränder i guld, är så nya att de inte hunnit få ett pris ännu – men snart finns de att köpa! Glasen är tillverkade i tritan och är tunna och sköna att dricka ur. Semona har också andra fina produkter för husbilslivet, som vinkaraffer, skålar med lock, färggranna äggkoppar och melaminserviser. Kolla in på sidan för att hitta din närmaste återförsäljare.

Glas Semona
Tunna, fina glas med guldmönster

5. NY Stor GPS

Den nya och stora GPS:en från Alpine är anpassad specifikt för Fiat Ducato, och sätts in med fast installation, vilket gör att den blir svår att stjäla. En annan fördel är att den är betydligt större än andra GPS:er på marknaden. Med andra ord blir det lättare att se instruktionerna medan man kör! GPS:en säljs bland annat via Kama Fritid och kostar 15 995 kr.

Alpine GPS
Riktigt stor skärm på den här GPS:en!

6. Uppblåsbart förtält

Vill du ha ett förtält utan att behöva ägna en massa tid åt att sätta upp det? Då kan det vara smidigt med ett tält som du kan blåsa upp. Tältet kan fästas i alla husbilar som har en markis, tillverkas av Holiday Fritid och säljs bland annat av Campingvaruhuset. Tältet finns i olika storlekar och kostar mellan 10 000 och 18 000 kr.

Uppblåsbart förtält Holiday
Malin Skinnar har gjort sig hemmastadd i det uppblåsbara tältet

7. EZA Litiumbatteri

Ett litiumbatteri verkar kunna underlätta livet om du vill fricampa ofta och länge. Batteriet laddas mycket fortare än ett vanligt batteri – det kan räcka med en timmes bilkörning för att ladda upp det när det laddat ur. EZA litiumbatteri säljs via JRL Trading och finns i två prisklasser: 28 100 kr eller 36 500 kr.

EZA litiumbatteri JRL
Litiumbatteri

8. Tallrikar i bambu

Det kommer mer och mer campingprylar i miljövänliga naturmaterial. De här tallrikarna till exempel är tillverkade av bambu. Jag hittade dem i Kama Fritids monter, men fick ingen prisuppgift och kan inte hitta dem på hemsidan.

Tallriksset Kama Fritid
Naturnära material verkar vara på ingång i campinglivet

9. Massagedyna

Jag och Malin Skinnar, från Malin Storyteller, skulle bara prova massagedynorna hos Trend Rehab en liten stund – men hjälp vad sköna de var! En sån här står på min önskelista nu! Den lilla massagekudden (till höger i bild) kostar 1295 kr och den stora massagedynan (som även masserar axlar och nacke) kostar 3790 kr. Båda kan anslutas till 12 volt, och kräver 48 watt.

Masagedyna Trend rehab
Jag och Malin fastnade i massagedynorna – man blir trött av att kolla på campingprylar

10. Vattenrenare

Vill du kunna dricka vattnet ur kranen i husbilen och vara helt säker på att det är fritt från bakterier? Med hjälp av Led UV-ljus dör 99,9 % av alla bakterier i vattnet, oavsett om vattnet har stått i en dag eller en månad. Produkten har tagit lång tid att utveckla och kostar 14 125 kr, men räcker å andra sidan i ca 20 år och kan flyttas från en husbil till en annan. Mer information kan du få via Swedish GTC.

Blue marine vattenrening
Det är tuben till vänster som installeras för att rena vattnet

11. Boken ”Europas vackra vägar”

Den här boken är inte helt ny, men jag gillar idén om att plocka fram vackra vägar i Europa. Just att köra på vägar med fantastiska vyer – det är ju något av det bästa med husbil! Boken hittar du bland annat hos Kartbutiken (observera att priset på bilden är mässpris), som också har många andra intressanta böcker såsom Bordatlas, vägatlaser och Motormännens informativa bok ”Upptäck Europa med bil 2016-2017”.

Europas vackra vägar
Hitta Europas vackra vägar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev