Meny Stäng

Trevlig ställplats i Västerås gästhamn

Nu har vi hittat till en trevlig ställplats i Västerås gästhamn. Här står vi fint med husbilen vid vattnet och har nära in till stan. Inte konstigt att detta är en populär plats! Hittills har vi hunnit med en promenad längs vattnet och sett ett hus som ligger … halvvägs under ytan!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ställplats med bra läge

Ställplatsen i Västerås gästhamn har ett utmärkt läge precis vid vattnet, och med gångavstånd in till stan. Här finns elstolpar och ett fint servicehus (som också används av båtgästerna) med toaletter, duschar, bastu och tvättmaskiner. Gråvattentömning finns dock ej. Priset per dygn är 200 kronor och man betalar i Sjöevents lilla bod eller via Swish.

När vi betalade fick vi samtidigt en trevlig pratstund med Christer på Sjöevent. Han visade sig vara en riktig entreprenör som också driver en ICA-butik tillsammans med sin fru, och som brinner för detta med båtar och sjöliv. Genom Sjövent kan man prova olika fartfyllda aktiviteter, som RIB-båtar och vattenskoter, och företaget anordnar också olika typer av kurser för den som gillar att vara till sjöss.

Ställplats i Västerås gästhamn
Fin ställplats i Västerås gästhamn

Båtar, båtar, båtar

I Västerås bor inte mer än runt 120 000 människor, men ändå känns området för fritidsbåtar riktigt, riktigt stort. Man undrar ju om varenda kotte här har båt? Nu är det förstås lågsäsong, och det är bara en del av båtarna som ligger i vattnet. Det är i alla fall trevligt att strosa längs kajkanterna, och trots att det är slutet av oktober finns det en och annan intressant båt att kika på.

Västerås hamn
Cool kaj med väldigt gamla träd!
Västerås Elba
Elbafärjan har, enligt Rederi Mälarstadens hemsida, 120 år på nacken
Västerås båtar
Charmiga båtar – och Västerås i bakgrunden

Hus under vatten?

Helt plötsligt ramlade vi på ett hus som såg ut att ligga … halvt under vatten!? Huset såg ju välskött ut, men vattnet såg ut att nå halvvägs upp över fönstren. What …? Jag googlade och fick lite indikationer på att det kunde vara ett konstverk/annorlunda hotell, men kunde inte hitta att det används. Någon som vet mer?

Västerås hus under vatten
Ett hus halvvägs ner i vattnet…!?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev