Meny Stäng

Vi är redo för Israel

Vi reser till Israel den första veckan i januari, och vi ser verkligen sååå mycket fram emot detta! Det blev ingen resa över jul, men nu blir det istället en resa strax efter jul, och det duger förstås precis lika bra. Vi är redo för Israel!

Vi har äntligen bokat en resa

Vi funderade på att resa bort över jul, men det blev inte så, dels eftersom jag (Helena) blev sjuk och dels eftersom resorna var så dyra. Nu har vi äntligen bokat en resa, den första veckan i januari. Vi ska inte påstå att det var speciellt billigt den här veckan heller, men vi bokade i alla fall.

Jag har jobbat mycket den här hösten och det har varit oklart hur det skulle bli med vidare anställning. Nu är det klart att det blir ett nytt jobb och jag har precis en vecka mellan de här två jobben. Det ska verkligen bli sååå skönt (och roligt!) att komma iväg den här veckan.

Eilat i södra Israel

Vi har bokat en resa till Eilat i södra Israel. Eilat är en turistort som ligger vid Röda havet. SAS började med direktflyg i oktober och det tar 4 timmar och 50 minuter att resa dit. Vi har faktiskt bokat en helt vanlig charterresa med flyg och hotell. Det är inte så ofta vi reser så, men det känns som att det passar bra den här gången. Eilat har temperaturer på runt +23 grader på dagtid på vintern, även om det blir lite kyligt på nätterna.

Israel

Sol och dykning

Vi har inte planerat klart ännu, men det känns som att det finns så mycket att göra i Israel att vi skulle kunna stanna i någon månad eller så. Så blir det förstås inte. Vi har en vecka till vårt förfogande. Först och främst vill vi njuta av ett varmare klimat, se nya miljöer och äta god mat.

Peter vill också försöka passa på att göra något dyk. Han tog ju en dykkurs i våras och gjorde sedan ett dyk på Malta. För att få dykcert måste han dock göra ytterligare något dyk, och just nu känns det lite trevligare att göra det i Israel än i Sverige …

Israel nästa

Utflykter och reportage

Vi hoppas också kunna göra olika utflykter. Vi är nyfikna på allt från ökenturer till att besöka Tel Aviv eller Jerusalem, även om vi inser att det är svårt att hinna allt på en gång. Vi måste nog åka till Israel igen!

Vi älskar ju också att skriva och fota, så det kommer vi att göra. Vi skulle vilja ta med alla våra kameror, men eeeh … den israeliska militären kanske inte gillar drönare, eller? Vi lovar att dubbelkolla exakt vad vi får fota och inte innan vi åker!

Nu undrar vi, har du varit i Israel? Har du några bra tips till oss?

Nyhetsbrev
jerusalem
Jerusalem, foto: Pixabay

Prenumerera på vårt nyhetsbrev