Meny Stäng

Se delfiner i Eilat på Dolphin Reef

Om du vill se delfiner i Eilat ska du definitivt ta en tur till Dolphin Reef, som ligger vid kusten strax utanför Eilat. Vi gjorde ett besök här igår, och förutom att se ett helt gäng fina delfiner hade vi en avkopplande dag i otroligt gröna och sköna omgivningar.

Se delfiner i Eilat

På Dolphin Reef kan man se flasknosdelfiner som självmant kommer in för att hänga i den skyddade bukten. Delfinerna är hela tiden fria att röra sig mellan Dolphin Reef och det öppna havet, och även om de ibland ger sig av så kommer de alltid tillbaka. Man använder inte mat för att locka djuren, utan kontakten mellan delfinerna och människorna bygger helt på delfinernas egen nyfikenhet och lust till lek, enligt Dolphin Reef.

Eilat Israel delfiner

Genom att gå ut på flytbryggan finns chans att se delfinerna på mycket nära håll

Israel Dolphins reef

En kvinna som jobbar på Dolphin Reef väntar på att delfinerna ska komma

Dolphins reef

Titta, här kommer en!

Delfiner i Eilat

Delfinen verkar gilla att bli kliad på magen

Delfiner Eilat

En annan av delfinskötarna med en delfin

Snorkla eller dyka med delfiner

Den som vill kan också välja att snorkla eller dyka, för att eventuellt komma ännu närmare delfinerna. För att vara säker på att få chansen bör man boka i förväg, eftersom man endast släpper ner ett visst antal människor i vattnet på en gång. Det fanns inga tider kvar när vi kom, men vi kände oss ändå nöjda med att se delfinerna från bryggan.

Dykare med delfin

Dykarna kan komma nära delfinerna, även under ytan

Bad och restaurang

Området vid Dolphin Reef är lummigt, intensivt grönt som i en djungel och avslappnat som vid en strandbar i Sydostasien. Här kan man välja att sola vid stranden eller kanske hänga i någon av alla soffor och kuddhörn som dyker upp här och där. Man kan också slå sig ner i den bohemiska restaurangen som står på pelare, till hälften ute i vattnet och se delfiner i Eilat på samma gång.  Dessutom finns en gäng uppvärmda pooler för avslappning.

Eilat Dolpins reef

Om man vill kan man koppla av på stranden

Dolphins reef Eilat

Man kan också hänga på den bohemiska restaurangen

Restaurang Israel

Skönt avslappnad atmosfär!

Restaurang dolphins reef

Avslappnad stämning

Israel Dolphins reef

Vi pausade med en focaccia med oliver

katt

Den här katten trivdes också på restaurangen

Praktisk info

Ta sig hit: Du åker enkelt med lokalbuss från Eilat. Vi tog buss 15 och betalade 4,20 shekel (ca 11 kronor) per person enkel tur. Man kan också ta taxi eller möjligtvis promenera (ca en timmes promenad).

Bra att veta: Kolla in hemsidan för aktuell information och aktuella priser. Om du vill vara säker på att få snorkla eller dyka med delfinerna så se till att boka in det i förväg. Förutom det vi nämnt i texten ovanför finns någon form av filmvisning samt vissa aktiviteter för barn.

Mat och service: Det finns ett litet antal restauranger på området som serverar enkla maträtter. Det finns också glasskiosk, souvenirbutik etc.

Blomsterprakt på Dolphin Reef

Blomsterprakt på Dolphin Reef