Meny Stäng

Bland skeppen vid Norr Mälarstrand

Annons

En hel vanlig vardag åt vi lunch tillsammans, Peter och jag, och tog en promenad bland skeppen vid Norr Mälarstrand på Kungsholmen i Stockholm. Vi hade inte riktigt räknat med att det skulle snöa på tvären, men det kanske ger lite vinterkänsla till bilderna?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Skeppen vid Norr Mälarstrand

Vi gillar att promenera runt bland alla skepp som ligger längs kajerna i Stockholm. Alla fartyg har sin historia och sin personlighet. Några är nya och andra är riktigt gamla. En del är välskötta, medan andra börjat förfalla. Varje skepp har sin historia – oavsett om det är som lastbåt eller passagerarslup eller lyxjakt. Den här gången trotsade vi ovädret och strosade längs med Norr Mälarstrand.

Husbåt, skeppen vid Norr Mälarstrand
Atle är en före detta bogserbåt som byggdes på Karlskrona Örlogsvarv 1901

Skepp med historia

Vissa av skeppen vid Norr Mälarstrand har en skylt som gör att man kan läsa mer om vad de varit med om. Andra är medlemmar i Stockholms skeppsförening, och kan därför berätta sin historia online. Som till exempel Fritz, som syns överst i det här inlägget.

Fritz byggdes 1908 i Göteborg och har varit både bogserbåt och ”hjälpvedettbåt” (vad det nu är?) åt Kustartilleriet. Fascinerande att tänka på vad de här båtarna en gång har varit med om! Här kommer några fler bilder från skeppen vid Norr Mälarstrand.

Fartyg Kungsholmen, skeppen vid Norr Mälarstrand
Fågel eller fisk? Den här båten heter faktiskt Fågeln!
Båt Kungsholmen
Missade namnet på den här charmiga båten …

Vi önskar en fin Lucia!

Det är ju faktiskt Lucia idag och vi önskar alla läsare en riktigt fin Lucia! Här på bloggen händer inget mer än lite snöiga båtbilder, men kika gärna in på Facebook eller Instagram, så kan det hända att det blir mer Lucia-feeling! Planerar du att fira Lucia idag och i så fall hur då?

Skeppen vid Norr Mälarstrand
Promenad bland skeppen på Norr Mälarstrand i december 2017

Prenumerera på vårt nyhetsbrev