Meny Stäng

En dag i Tallinn, Estland, 1920-talsstämning

Häng med under en dag i Tallinn, Estland! Vi inledde gårdagen på ett lyxhotell i Tallinn, promenerade vidare med väskorna till ett nytt hotell, såg oss om i Gamla stan, gick tillbaka till det nya hotellet och … somnade! Vi är nog mer slut än vi tror …

När vi till slut vaknade och det var dags att hitta en restaurang var det mesta fullbokat. Men till slut hittade vi ett ställe där vi fick en oväntad kväll med 20-talsstämning.

Från ett hotell till ett annat

Första natten i Tallinn bodde vi på det lyxiga och splitternya hotellet Hilton Tallinn Park. Vi vann en natt här på en resemässa i Stockholm och ville förstås utnyttja priset. Ett riktigt, riktigt coolt hotell, som vi kommer berätta mer om senare.

Igår checkade vi ut och flyttade oss till vårt andra – betydligt mer färgglada – hotell. Vi kommer berätta mer om detta också!

Hotell Tallinn
Hotellet Hilton Tallinn Park, och i förgrunden en ”blomkruka”

En dag i Tallinn, Estland – shopping

På dagen gjorde vi en liten runda i butikerna i Tallinn. Det finns många stora gallerior, som Viru Keskus, och här finns ungefär samma utbud till samma priser som i Sverige. Vi tog också en tur genom Gamla stan, som är en otroligt charmig medeltidsstad. Vi kommer snart berätta mer om staden, men eftersom vi bokat in en guidning imorgon så väntar vi tills efter dess.

Vad kan man shoppa i Gamla stan då? Ja, designade kläder, (fusk)päls i alla tänkbara utföranden, baltisk bärnsten, stickade vantar, paraplyer med krokodil- eller döskallehandtag och allt möjligt annat …

En dag i Tallinn, Estland
(Fusk)päls är populärt
Konst i Tallinn
Prydnadssaker, smycken och tavlor – det märks att Tallinn är en populär turiststad

Att hitta en restaurang

Vi måste vara mer slut än vi själva fattar! Vi jobbar jämt, och när vi väl reser är det ofta pressresor med späckade scheman. När vi plötsligt ger oss iväg på en egen resa och har tid över – då inser vi hur slut vi är! Så fort vi kommer in på ett hotellrum somnar vi …

Vi vaknade lagom till middagen, utan att ha planerat eller bokat något. Vi hade däremot fått massor av tips – både från er läsare här på bloggen och från andra resebloggare. Vi promenerade runt i Gamla stan och bockade av tipsen ett efter ett – bara för att inse att alla omtalade restauranger var fullbokade …

Restaurang Cru
Restaurang Cru har gott rykte, men där var det fullt (man kan förstås inte sitta ute nu)
Medeltidsrestaurang Tallinn
En annan klassiker är medeltidsrestaurangen Olde Hansa – cool entré!
Peppersack
Bara några meter ifrån konkurrerar restaurang Peppersack – också med en cool entré

Restaurang med 20-talsstämning

Eftersom restaurangerna vi fått tips om var fullbokade var det bara att chansa. Jag är inte helt förtjust i att göra så, eftersom det är väldigt lätt hänt att man får betala dyra pengar för trist mat. Men det blev inte så dumt faktiskt!

Vi hamnade på restaurang Scheeli, och överraskades av 20-talsstämning. Piano, sång och ett helt gäng par som dansade i 20-talskläder. Kul! (Observera att restaurangen kan ha olika typer av underhållning.)

Scheeli restaurang Tallinn
Det blev en kväll med 20-talsstämning igår – ett bra sätt att avsluta en dag i Tallinn, Estland

Maten då? Jag hade inga förväntningar alls, men maten var inte så dum faktiskt. Vi valde getost till förrätt och anka med morotspuré och rödkål till huvudrätt. Det smakade utmärkt, maten var snyggt upplagd och personalen var trevlig. En bra kväll i Tallinn!

Getost
Getostkräm och sallad till förrätt – smakade riktigt bra!
Färgglad mat
Färgglad huvudrätt: anka, morotspuré, gröna bönor, morot, päron och tranbär

360-foto från Tallinn

Vi avslutar med ett KeyMission 360-foto från Tallinn på kvällen. Snurra runt i bilden med muspekaren och titta på omgivningen (eller vrid på mobilen). Tryck på helskärm så blir det ännu häftigare. Du hittar helskärmsknappen längst ner till höger på bilden.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev