Meny Stäng

Veteranbåtar på Båtmässan 2017

Vi har kollat in veteranbåtar på båtmässan 2017, på Älvsjömässan i Stockholm. Oj vad många fina båtar! Vi visar ett urval av båtarna och börjar samtidigt minnas händelser från förr.

Jag (Peter) kommer ihåg när jag var väldigt liten och tittade på båtrace på Blidö utanför Norrtälje. Roslagsloppet var enormt stort och startade i Stockholm och gick till Öregrund. I Stockholm var det stor fest och båtar som lades i överallt, det var en av de större offshore tävlingarna i världen sett till hur många båtar som deltog. Vi har spanat in veteranbåtar på båtmässan 2017. Häng med!

Getingloppet

Sin glansperiod var från när det startade 1962 till början av 70-talet. Expressen hade en egen tidning om racet för att de som tittade skulle följa med från sina stugor i skärgården. Getingloppet (havsloppet) som gick från Öregrund-Mariehamn var också väldigt stort med en hel del större racebåtar.

Farliga tider

Det var alltid så spännande när de svischade förbi och lät så in i bomben när man var barn. Många gick på grund i full fart för det fanns bara sjökort och många grynnor var inte ens utmärkta. Båtar som låg och tittade fick rycka in och vara livräddare. Det var tider det, haha.

Veteranbåtar på båtmässan 2017

Här är ett litet urval av foton på båtar från båtmässan 2017. Håll till godo!

Veteranbåtar på båtmässan 2017
Är den här för vuxna?
Veteranbåtar på båtmässan 2017
Nu köööör vi!
Veteranbåtar på båtmässan 2017
Gulf tillbaka igen
Veteranbåtar på båtmässan 2017
Heja Sverige

Är det någon mer som kommer ihåg det här? Skriv gärna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev