Meny Stäng

Hemma i husbåten igen och nytt jobb

Happy Friday! Visserligen är det lite trist att komma hem från resor, men det är ändå fint att komma till ett hem där man trivs. Personliga nyheter denna vecka är att jag (Helena) börjat nytt jobb och … att en ny husbåt glidit in i marinan. Dessutom kan vi glädjas åt att titta på Peters två sista filmer från Israel-resan! Happy Friday alltså!

Hemma i husbåten

Nu är vi hemma i husbåten i Pampas marina igen! Även om vi älskar att resa så trivs vi i vår husbåt. Och när det är frost är det förstås extra fint!

Bo i husbåt

Nytt jobb

Jag (Helena) har börjat ett nytt jobb denna vecka. Det är ett helt nytt projekt, men kollegorna har jag jobbat med tidigare. Trevligt! Projektet då? Det handlar om att utvärdera en metod där skolsköterskor pratar med barn och ungdomar om övervikt, på barnens villkor och med deras egna önskningar i fokus.

Förutom att projektet är spännande är det positivt att jag (med sällskap av Peter) fortfarande kan promenera till jobbet. Förut jobbade jag på Kungsholmen och nu jobbar jag på Torsplan – faktum är att det är lite kortare väg att gå nu!

Husbåtar Stockholm
Vår marina, sedd från morgonpromenaden till jobbet
Stockholm januarimorgon
Längs med Karlbergssjön, på väg mot jobbet

Ny husbåt i marinan

Om du brukar följa vår blogg vet du att det alltid händer något i vår marina. Strax efter att vi kommit hem från Israel bogserades en ny enorm flytande villa in och la till vid en av bryggorna. En ny granne? Vi har inte fått någon information, men så kanske det kan vara. Här vet man aldrig vad som händer! Här kommer en bildserie …!

Ny aquavilla
Farande husbåt
Aquavilla Pampas marina

Sist men inte minst … filmer

Som du kanske märkt har Peter producerat väldigt mycket filmer under vår Israel-resa. Han tycker att det är roligt och vill hela tiden bli bättre på att göra film. Men att hinna redigera film samtidigt som man reser är svårt ibland. De två sista filmerna handlar om Dolphin Reef och om Döda havet. Vi lägger in dem i inläggen i efterhand, men du kan också kolla på dem här. Och så vill vi förstås veta det mest positiva från din vecka!

Missade du förra Happy Friday? Läs Julfirande och Hackerattack

Prenumerera på vårt nyhetsbrev